Râmnicu Vâlcea: Hingherii şi măturătorii primăriei scapă de şomaj

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Angajaţii primăriei trec la societatea nou înfiinţată pentru a scăpa de disponibilizări. 240 de muncitori de la Administrarea Domeniului Public vor fi preluaţi de către firma Pieţe Prest. Singurii disponibilizaţi rămân poliţiştii comunitari.

Este oficial, începând de astăzi majoritatea lucrătorilor de la Direcţia Administraţiei Domeniului Public vor fi preluaţi de către nou înfiinţata societate Pieţe Prest. Cei 240 de muncitori vor avea aceleaşi posturi ca şi la ADP însă vor intra într-o organigramă complet nouă a firmei ce are ca unic acţionar Consiliul Local. „Noi încercăm să facem în aşa fel încât nimeni să nu fie disponibilizat. Resursele bugetare sunt, dar ordonanţa de guvern nu ne mai permite să avem atâţia angajaţi la Domeniul Public. Transferul lor la Pieţe Prest este o soluţie care le va salva locurile de muncă", explică Romeo Rădulescu, primarul din Râmnicu Vâlcea. Tot de azi a fost numit şi directorul acestei noi firme. Consilierii locali l-au desemnat pe Rozin Ceauşescu, fost şef la Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Vâlcea, pentru a se ocupa de coordonarea societăţii.


Comunitarii sunt lăsaţi pe drumuri


Singurii angajaţi ai primăriei care vor avea de suferit din cauza ordonaţei de restructurare a posturilor în administraţia publică locală sunt poliţiştii comunitari. Spre deosebire de cei de la ADP, corpul comunitarilor va suferi o pierdere de 57 de angajaţi începând din această lună, deoarece aceştia nu pot fi transferaţi la nici o altă societate. Norma stabilită la nivelul prefecturii este de 111, iar edilii au fost nevoiţi să reducă din posturi. „Avem anumite criterii pe care le-am aprobat în Consiliul Local. Vor fi disponibilizaţi cei cu evaluări slabe, cei care nu au studiile liceale, cei care se apropie de pensie şi aşa mai departe", explică primarul. Până acum, la Poliţia Comunitară au lucrat 163 de persoane, iar, înainte de momentul disponibilizărilor se înregistra chiar un deficit de personal în organigrama acestei instituţii.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite