Râmnicu Vâlcea: Hermina Pătrântaşu e o solistă pasionată de informatică

0
Publicat:
Ultima actualizare:

 De la canto de muzică uşoară vrea să treacă la studiul pământului, ori să devină profesor pentru a avea o sursă sigură de venit pe viitor.

profil


NĂSCUTĂ - 23 martie, 1992 la Râmnicu Vâlcea.


STUDII - Elevă în clasa a XII-a la Liceul de Artă Râmnicu Vâlcea, secţia canto.


IDEALURI - Să ajungă cineva în viaţă.


  A fost pasionată de muzică, de când avea câţiva anişori. „Nu mă mişcam din faţa televizorului când era o emisiune muzicală. Admiram fiecare interpret în parte. Eram foarte atentă la mişcările pe care le făcea şi la comportamentul de pe scenă. Eram foarte atrasă şi de instrumentele muzicale", povesteşte Hermina Pătrântaşu. În clasa a doua a început să studieze pianul la Şcoala Populară de Arte şi Meserii din Râmnicu Vâlcea. Din clasa a V-a a început să studieze flautul cu profesorul Marian Giuran de la Liceul de Artă. A urmat cursurile de flaut până în clasa a XI-a când s-a mutat la secţia de canto muzică uşoară, unde studiază sub îndrumarea profesoarei Romelia Cîrnu. „Cred că muzica va rămâne pentru mine o pasiune, în special cea uşoară. Nu o să continui tot în acest domeniu pentru că în viaţă mai trebuie să câştigi şi bani. Din muzică nu prea am cum să fac bani. E foarte greu să ies în faţă, dacă nu am susţinere financiară, iar muzica de calitate nu mai e apreciată în ziua de azi", spune Hermina Pătrântaşu. După liceu vrea să urmeze o facultate de Pedagogie pentru Învăţământul Primar şi Preşcolar, ori una de Geodezie. „Mă atrage studiul pământului şi eu consider că se va schimba ceva în viitor şi în ţara asta, plus că sunt puţine facultăţi în acest domeniu şi cred că e de viitor", declară Hermina.


 Are numeroase premii la concursurile de informatică


  Un alt domeniu în care Hermina excelează, pe lângă muzică, e informatica. Anul trecut a participat prima dată la concursul „MISTER Pi 2009", faza judeţeană, la secţiunea text liceu. , povesteşte e„Am participat din curiozitate şi am avut de rezolvat nişte probleme de matematică pe calculator. Spre surprinderea mea am luat şi menţiune"leva. A participat apoi la concursul „Literatură română în dimensiunea virtuală", la două secţiuni. A obţinut locul II, pe judeţ, pentru realizarea unui film documentar şi locul III la secţiunea memorială. „Am făcut un material cu casa memorială a lui Anton Pann şi a prins la juriu", a precizat eleva. Anul acesta a participat din nou la „MISTER Pi", dar la secţiunea muzică pe calculator şi s-a clasat pe locul III la nivel de judeţ. A mai concurat la Craiova la „Zborul, visul de aur al omenirii", unde a luat menţiune şi a mai obţinut locul II, pe judeţ, la „Gânduri pentru mama" , competiţie organizată în 2010 la Colegiul Naţional Economic. „A fost o sesiune de prezentări în Power Point cu tema „Ziua mamei". Au participat elevi din toate liceele şi au fost invitate şi mămicile", spune Hermina. Eleva a fost pregătită la concursurile de informatică de domnişoara profesoară Algina Tricuţă.


ce-i place


Să asculte muzică, să facă prăjituri şi să se distreze împreună cu prietenii. E adepta curăţeniei şi îi plac călătoriile în aer liber.


ce nu-i place


Să fie minţită, să fie cicălită şi să fie obligată să facă unele lucruri care nu îi plac. Nu suportă oamenii falşi şi mincinoşi.


Întrebări şi răspunsuri


Mai apreciază tinerii, azi, muzica de calitate?


H.P. : Muzica bună e apreciată doar de tinerii talentaţi care o şi studiază şi numărul lor e mic. Din păcate, majoritate tinerilor preferă manelele ca să se simtă bine, ori hip hop-ul.


Cum ţi se pare sistemul de învăţământ?


H.P.: Cred că duce lipsă de organizare. Programa e foarte încărcată şi multe materii sunt de umplutură. Examenele care se dau sunt modificatea de la un an la altul şi cred că se fac experienţe pe elevi.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite