Râmnicu Vâlcea: Hackerul care a spart conturile eBay trăia sărăcăcios (FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liviu Concioiu locuia într-un apartament cu două camere, cu geamuri coşcovite şi mobilă învechită. Nu a excelat la învăţătură şi avea absenţe din cauză că îşi petrecea nopţile pe calculator.

Liviu Concioiu (21 ani), capul unei reţele de hackeri, arestat miercuri seara la Râmnicu Vâlcea, trăia într-un apartament modest, cu două camere, din Drăgăşani, cu balconul închis cu lemn scorojit, iar în casă mobilierul era vechi.

image

Liviu Concioiu, o fire introvertită, puţin cunoscut în oraşul Drăgăşani

„Sora lui, profesoară de biologie, îi cumpărase o canapea nouă. Liviu, de două luni a stat baricadat în casă, iar poliţiştii care l-au săltat au intrat simultan pe uşă şi fereastră. A fost găsit împreună cu alţi doi prieteni, lucrând la calculator. În general era o fire retrasă şi puţină lume îl cunoştea. ", a spus una dintre vecine, care a ţinut să-i păstrăm anonimatul. Absolvent de facultate, Liviu a fost observat însă, de curând, prin oraş, cu un Mercedes C 6, cu numere provizorii, maşină care a fost ridicată din parcarea blocului A2 de către anchetatori.

image

Apartamentul de la etajul 1 al blocului din Dragasani unde locuia Liviu Concioiu


Nopţi albe, pe calculator


La Colegiul Gib Mihăescu, unde a învăţat, dirigintele său, prof. Ilie Bucă, a spus: „Nu excela la învăţătură şi avea foarte multe absenţe pentru că nopţile stătea pe calculator. Era inteligent, dar nu foarte muncitor. Mama lui era încrezătoare în fiul ei şi îi lua apărarea ori de câte ori îi spuneam de absenţele fiului, spunându-mi că băiatul ei va ajunge cineva". Directorul liceului, prof. Ana Niţoiu l-a caracterizat ca fiind un anonim, însă, câţiva colegi de clasă au spus că lucrarea de atestat de la terminarea colegiului, despre calculatoare, a fost... genială. Liviu Concioiu era o fire micuţă de statură, mergea un pic adus şi nu făcea sport din cauza unei unor probleme de sănătate, la coloană. Despre părinţii lui Liviu oamenii spun că sunt oameni medeşti, tatăl a fost secretar de UTC până în 1989, iar acum, pensionar fiind, s-a mutat în localitatea Guşoeni, alături de soţie, unde şi-au contruit o casă.

image

Vecinii de bloc au ramas uimiţi când au aflat cu ce se ocupa tânărul care era foarte scump la vedere


ATM-urile a 500 de străini, golite


Laurenţiu Cincioiu a lansat trei atacuri tip phishing asupra 3.700 de angajaţi ai companiei de licitaţie eBay, a sustras ID-urile şi parolele acestora. Datele au fost folosite de hackeri de retragere de bani de pe cardurile a 500 de străini pe care i-a prejudiciat cu 300.000 euro. Compania eBay se consideră păgubită cu 3.000.000 dolari. Din reţea făceau parte şi alţi şase tineri, doi dintre ei fiind arestaţi. Alături de Liviu Concioiu au mai fost arestaţi Nicolae Vlăduţ (24 ani), din Olanu şi Călin Ardelean (25 ani), din Arad. În libertate sunt cercetaţi Simona Vlăduţ (30 ani), sora lui Nicolae, din Arad, Gabriela Măgdică (21 ani), Mădălin Bucă (22 ani), Ionuţ Antonie (22 ani) şi Vasile Ciorhan (25 ani), toţi din Râmnicu Vâlcea. Ultimul dintre ei se află arestat pentru trafic internaţional de droguri de mare risc. Percheziţiile făcute de politiştii de la Crimă Organizată - Vâlcea coordonaţi de procurorii DIICOT au avut loc simultan la locuinţele celor implicaţi, activitatea infracţională a grupării conduse de Liviu Concioiu desfăşurându-se în România, în judeţele Vâlcea, Timişoara, Arad şi municipiul Bucureşti dar şi în Italia şi SUA.

image

Fostul diriginte şi directorul Colegiului „Gib Mihăescu” spun că fostul elev nu excela la invatatura si lipsea frecvent de la şcoală

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite