Râmnicu Vâlcea: Gropile din carosabil sunt asfaltate cu arzătorul de pârlit porcul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Angajaţii DADP plombează gropile cu butelia
Angajaţii DADP plombează gropile cu butelia

 Mixtura cu care sunt plombate străzile e pârlită cu arzătorul de porc de muncitorii DADP ca să se lipească bine şi să reziste.

 Şoferii care au tranzitat astăzi străzile Râmnicului au dat piept cu „mica asfaltare". Angajaţii Direcţiei Administrării Domeniului Public (DADP), înarmaţi cu lopeţi, mixtură asfaltică şi o butelie cu arzător de porc plombau gropile apărute în carosabil pe mai multe artere din oraş, în urma fenomenului de îngheţ-dezgheţ şi a materialelor de deszăpezire folosite. Muncitorii astupau gropile pe străzile: Ferdinand, Tudor Vladimirescu, Ştirbei Vodă, Gib Mihăescu, bulevardul Calea lui Traian şi pe podul de la Goranu care trece peste râul Olt. O plombare începe întâi cu uscarea gropii. „Cu ajutorul unui pârlitor legat la o butelie uscăm groapa, după care se dă cu un ulei special ca să se lipească mixtura stocabilă la rece. Cu arzătorul se încălzeşte mixtura, se dă la drept şi se bătătoreşte", ne explică unul din muncitorii DADP care a refuzat să îşi dea numele.


50 de tone de mixtură pentru plombări


„Străzile noastre arată bine în comparaţie cu cele din alte oraşe. Sunt cam două, trei gropi pe câte o stradă. Mă amuză teribil când văd că fac plombările cu butelia şi arzătorul de porc. Numai la noi în România se poate aşa ceva"
, a spune Mihai Popescu, şofer de taxi. Laurenţiu Teodorescu, directorul DADP Vâlcea spune că mixtura folosită la plombări, în această perioadă e una specială care se foloseşte la rece şi e achiziţionată de la o firmă din Craiova. „Am achiziţionat 50 de tone de mixtură asfaltică pe care le folosim la plombarea străzilor. Până în prezent, s-au folosit două tone de mixtură", a precizat directorul DADP. O tonă de mixtură asfaltică a fost cumpărată de DADP cu 110 euro. În Râmnicu Vâlcea străzile cu cele mai multe gropi sunt în zona de nord şi Traian pe: Nicolae Titulescu şi Matei Basarab. Muncitorii DADP promit că imediat ce vremea va permite şi gropile de pe aceste artere vor fi plombate.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite