Râmnicu Vâlcea: Grădiniţele din judeţ intră într-un program de reabilitare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

10 unităţi preşcolare vor fi modernizate, iar alte opt grădiniţe vor fi construite. Una dintre grădiniţele care va beneficia de un spaţiu nou, va fi Grădiniţa cu program prelungit Nicolae Bălcescu din Râmnic.

În perioada următoare, în cadrul unui program naţional de reabilitare a peste 2000 de unităţi preşcolare din toată ţara şi în judeţul Vâlcea se vor face câteva noi costrucţii. Astfel, 10 grădiniţe vor intra într-un amplu proiect de modernizare, iar alte opt grădiniţe vor fi construite integral.„ Este un proiect măreţ, finanţat de Banca Mondială. Ne bucură faptul că este cuprins şi judeţul nostru, în prim plan fiind mediul rural. Prin programul respectiv, 10 unităţi preşcolare vor fi reabilitate, iar opt vor fi construite. Oraşele Călimanesti, Olăneşti şi Bălceşti, precum şi municipiul Râmnicu Vâlcea vor fi, de asemenea, ţinta proiectului. Sunt foarte mulţi copii pe care părinţii vor să-i trimită la grădiniţă, dar nu se găsesc locuri pentru ei", a declarat Gabriela Ene, inspectorul general al Inspectoratului Şcolar (ISJ)Vâlcea.


O casă nouă pentru Grădiniţa Nicolae Bălcescu


Una din grădiniţele care va fi mutată în casă nouă este Grădiniţa cu program prelungit Nicolae Bălcescu din municipiu, care funcţionează, în prezent, la parterul Inspectoratului Şcolar. „Avem 130 de copii înscrişi aici, pe mai multe grupe. Spaţiul de la parterul Inspectoratului este impropriu pentru desfăşurarea activităţilor cu preşcolarii. Grupurile sanitare nu pot deservi pentru atâţia micuţi, iar sala de mese este foarte mică astfel că preşcolarii servesc masa în două serii", a precizat Manuela Liţă, inspector învăţământul preprimar în cadrul ISJ Vâlcea. De aceea, prin acest program s-a propus realizarea unei noi clădiri având în vedere şi solicitările numeroase ale părinţilor ce locuiesc în această zonă.


Grădiniţele au fost dotate cu jucării


Programul este fianţat de Banca Mondială şi Guvern, iar zilele acestea se poartă discuţii între reprezentanţii Inspectoratului Şcolar şi cei de la Banca Mondială privind începerea lucrărilor. Tot în cadrul acestui proiect, toate grădiniţele din judeţ au fost dotate cu seturi de jucării. La nivelul municipiului există 28 de grădiniţe, din care, şapte sunt cu program prelungit.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite