Râmnicu Vâlcea: Grădiniţele cu program prelungit, ocolite de părinţii cu venituri reduse

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru că este mai ieftin, părinţii optează să îşi înscrie micuţii la grădiniţele cu program normal. Deşi în anii trecuţi se dădea o adevărată bătălie pentru a prinde un loc în grădiniţele cu program prelungit din Râmnic, în prezent situaţia s-a schimbat total.

Criza a afectat se pare bugetele părinţilor, care mai nou, preferă să îşi înscrie micuţii în unităţile de învăţământ cu program normal, unde nu trebuie să plătească nimic. Şefa Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Vâlcea afirmă că grădiniţele cu program prelungit înregistrează, în prezent, pierderi de 25% faţă de anul trecut, în ceea ce priveşte gradul de ocupare. „Dacă până acum grădiniţele cu program prelungit din oraş nu puteau face faţă numărului mare de solicitări venite din partea părinţilor, în prezent situaţia s-a schimbat. Directoarele mai multor unităţi şcolare din zona Ostroveni mi-au spus că s-au înscris cu 25% mai puţini copii faţă de anul trecut. Situaţia este însă la fel în majoritatea grădiniţelor cu program prelungit din oraş", a declarat Gabriela Ene, inspectorul general al Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Vâlcea.


Grădiniţele cu program normal, în top


O mare parte dintre părinţii vâlceni şi-au înscris deja copiii la grădiniţele cu program normal, unde micuţii stau numai patru ore şi nu trebuie să plătescă nimic. „Am primit mai puţine solicitări anul acesta, o cauză fiind poate lipsa banilor, mulţi dintre părinţi pierzându-şi slujbele. Meniul zilnic nu este însă foarte scump", a precizat Elena Roşiu, directoarea Grădiniţei cu program prelungit nr. 2 din Ostroveni. Părinţii care îşi duc micuţii la o grădiniţă cu program prelungit trebuie să scoată din buzunar între 5-7 lei, zilnic pentru a achita hrana copiilor. „Am înscris-o pe cea mică la o grădiniţă cu program normal pentru că este o soluţie mai ieftină. Am noroc şi cu mama mea, care este pensionară şi poate să aibă grijă de fetiţă după încheierea programului de la grădiniţă, pentru că eu termin mai târziu la serviciu", a povestit Elena Burcea, o mămică din Râmnicu Vâlcea.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite