Râmnicu Vâlcea: Grădina Zoologică, readusă la viaţă cu cinci milioane de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Grădina Zoologica din Ostroveni va fi modernizată
Grădina Zoologica din Ostroveni va fi modernizată

Unul din puţinele parcuri zoo din Oltenia va beneficia de un program de modernizare şi reamenajare în valoare totală de 5,4 milioane de lei.

  La Râmnicu Vâlcea s-a început deja proiectarea modernizărilor ce ar trebui să aducă Grădina Zoologică la standardul de autorizare al UE. Daniel Ionescu, purtătorul de cuvânt al Primăriei din Râmnic susţine că fondurile vin prin intermediul unui program de mediu, iar mare parte din cei 5,4 milioane de lei, este un împrumut nerambursabil al Guvernului. „A fost desemnat un constructor care se va ocupa de lucrările propuse de către proiectanţi. În primul rând condiţiile oferite animalelor de la zoo vor fi mult mai bune. Se vor reamenaja toate zonele existente, în plan fiind şi construirea unor zone noi pentru alte specii de animale şi specii. Odată cu înmulţirea numărului de „locatari", grădina va beneficia şi de un acvariu public la standarde europene, o noutate pentru râmniceni", explică Daniel Ionescu.

 Complex educativ

  Potrivit proiectului ce va fi pus în practică în curând Grădina Zoologică se va tranforma într-un parc educativ, în are cei mici vor învăţa lucruri inedite despre animale. „Constructorii vor ridica, în incinta complexului o sală pentru organizarea de cursuri educative. Se vor reamenaja locurile de joacă existente, o atracţie permanentă pentru cei mici, iar râmnicenii care cunoşteau vechea conformaţie a acestei Grădini vor avea supriza plăcută de a descoperi că vechiul lac va fi decolmatat şi pus în valoare", mai spune Ionescu. Reprezentantul primăriei mai afirmă că animalele vor beneficia de un cabinet veterinar de ultimă oră. Termenul de finalizare al acestor lucrări este 30 mai 2011.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite