Râmnicu Vâlcea: Giulia Croce Cismaru cântă muzică populară şi iubeşte toţi câinii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Giulia Croce Cismaru
Giulia Croce Cismaru

Suflet cald, cu o voce foarte puternică, tânăra elevă a reuşit de nenumărate ori să ridice la concerte, săli în picioare. Iubeşte câinii şi dacă ar putea i-ar lua pe toţi acasă.

În familia Giuliei, mare iubitoare de folclor a fost bunica din partea tatălui, care locuieşte undeva în localitatea Lădeşti. „Pe bunica o ascultam cu mare drag interpretând melodiile Mariei Ciobanu printre care şi «Amărâtă turturică»", povesteşte tânăra artistă. La vârsta de doi ani debuta la un post de televiziune locală, la emisiunea „La fântâna lui Miuţă", iar la trei ani s-a înscris la canto şi învăţa secretele teoriei muzicale. Calităţile ei vocale au fost descoperite însă de învăţătoarea Ana Burdoază, educatoarea Giuliei, care a ascultat-o cântând „În oglindă" şi i-a plăcut foarte mult. Pentru Giulia s-a deschis o nouă etapă în viaţa ei.


Îndrăgostită de repertoriul Măriilor


„Am participat la zeci de concursuri şi festivaluri şi mi s-au deschis foarte multe porţi. La concursul «Flori de cântec românesc», am obţinut Marele Premiu, iar apariţiile pe posturile de televiziune TVRM, Favorit, în programele de Revelion s-au înmulţit", povesteşte tânăra. Colegii şi profesorii o felicită de fiecare dată când apare pe sticlă, iar Giulia este nelipsită de la toate sărbătorile. Îndrăgostită de repertoriul „Mariilor" (Tănase şi Ciobanu), eleva mai este şi o interpretă strălucită de cântece patriotice precum cunoscuta melodie „Noi suntem români".

Menţiune la un Festivalul Internaţional de Folclor


Până acum, pentru televiziunile naţionale dar şi locale Giulia a înregistrat şase cântece pe DVD, printre acestea numărându-se „Au pornit olteni la coasă", „Amărâtă turturică", „Mărie şi Mărioară", „La oglindă", „Noi suntem români" sau „Blestem", o doină foarte frumoasă a Mariei Tănase. „La zilele Mariei Lătăreţu, desfăşurate la Târgu Jiu, nora celebrei cântăreţe, Ioana Lătăreţu, a fost foarte încântată de melodiile interpretate de mine. Vara trecută, la «Dobroge Mândră Grădină», de la Eforie-Sud, un festival Internaţional de folclor am obţinut menţiune", povesteşte eleva. Specialiştii sunt de părere că Giulia improvizează cu o uşurinţă extraordinară şi are un vibrato rar întâlnit la copii şi o voce puternică. „La spectacolul de la sala Casa Armatei, din Bucureşti, organizat de Georgel Nuca, ţinut în lunile octombrie-noiembrie 2009, când am cântat «Au plecat olteni la coasă» am ridicat sala în picioare", povesteşte Giulia este şi o elevă extrem de silitoare, fiind singura care s-a calificat la Olimpiada Naţională „Ionel Teodoreanu", care se va ţine anul acesta la Iaşi, în perioada 15-18 aprilie. În 2009, Giulia a luat premiul I la faza judeţeană la matematică, iar duminică de duminică participă la „Centrul de Excelenţă" care funcţionează pe lângă Şcoala Take Ionescu.

Întrebări şi răspunsuri


Poate un tânăr să se realizeze în muzică fără sprijin?


G.C.C.Să poţi pătrunde în acest hăţiş ai nevoie să fii ajutat, altminteri sunt foarte mulţi copii talentaţi care nu au această şansă şi se pierd. Mai mult decât atât, muzica este costisitoare până aă ajungi la marea performanţă. Ca să poţi înregisra un CD, te duce la 15.000 lei, cu orchestraţie.

Te-a muşcat vreodată un câine?


G.C.C. Nicioată şi nu cred că se va întâmpla nacest lucru. Eu aş vrea ca toată lumea să iubească aceste animale că dacă aş putea i-aş lua pe toţi acasă. Am fost chiar admonestată de părinţi că sandwich-ul care mi-l dau să-i iau la şcoală, îl dau câinilor din faţa blocului.

Ce-mi place
Îmi sunt foarte dragi câinii şi dacă aş putea i-aş lua pe toţi şi aş avea grijă de ei. Ca obiecte de studiu sunt „îndrăgostită" de matematică şi limba română.


Nu-mi place
Detest foarte tare pisicile şi nu agreez pe oamenii care sunt îngâmfaţi, de nu le poţi ajunge la nas, şi mincinoşi. Nu am nicio atracţie pentru manele.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite