Râmnicu Vâlcea: Gara din municipiu, refăcută cu 35 de milioane de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

A fost lansată licitaţia pentru încă două gări din ţară, cea din Râmnic fiind însă singura care va fi demolată pentru a fi reconstruită din telemelii.

   Compania de Căi Ferate a anunţat recent lansarea unei licitaţii pentru modernizarea a trei gări din ţară, printre care şi cea de la Râmnicu Vâlcea. Potrivit comunicatului emis de CFR SA, la Râmnicu Vâlcea societatea de stat va investi cel mai mult, deoarece actuala gară va fi demolată pentru a face loc unei noi clădiri moderne şi la standard europene. Gara din Râmnic va beneficia de o finanţare de 35,48 de lei, bani din fondurile europene şi guvernamentale spun oficialii CFR SA. Potrivit aceluiaşi comunicat, la Râmnicu Vâlcea lucrările vor începe din luna februarie, data exacta fiind influenţată de rezultatele licitaţiei publice. „Contractul va dura 24 de luni, urmând ca licitaţia să fie împărţită pe trei secţiuni, pentru cele trei oraşe în care se va investi. Noua gară va avea dotări de ultimă oră, facilităţi pentru pasageri, parcări, platforme de acces şi sisteme de supraveghere video", se arată în informarea emisă de CFR.

Investiţii de 77 de milioane în trei oraşe

  Pe lângă gara din Râmnicu Vâlcea vor beneficia de investiţii şi clădirile gărilor din Reşiţa ( gara Reşiţa Sud) şi Slatina. Valoarea investiţiilor în aceste două locaţii se ridică la 38 de milioane de lei. Şi pentru acestea, termenele de realizare nu depăşesc doi ani. La Râmnic, călătorii şi în special navetiştii spun că o nouă gară ar însemna să scape de condiţiile oferite în acest moment la CFR. „Se stă în frig şi peste tot sunt boschetari. O gară este primul lucru pe care îl vede un străin. Dacă gara arată bine şi oraşul e la fel", ne spune Marin Popa, un navetist din Râmnicu Vâlcea ce are serviciul la Călimăneşti. Potrivit datelor oficiale, în clădirea de călători de la Râmnicu Vâlcea nu s-au investit sume importante de 15 ani.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite