Râmnicu Vâlcea: Funcţionarii sunt evaluaţi pentru disponibilizări

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Angajaţii din instituţii speră să nu fie pe lista celor disponibilizaţi
Angajaţii din instituţii speră să nu fie pe lista celor disponibilizaţi

Primii care îşi vor pierde locul de muncă vor fi cei care se apropie de pensionare. La Râmnicu Vâlcea se preconizează disponibilizări în rândul funcţionarilor publici. Oamenii sunt speriaţi mai ales că nu ştiu pe ce criterii vor fi daţi afară.

Sute de funcţionari din administraţia publică locală stau cu sufletul la gură, aşteptând deciziile Guvernului legate de disponibilizări. În această dimineaţă, la sediul Sindicatului Funcţionarilor Publici (SINDAP), Nicolae Jitianu, liderul organizaţiei făcea ultimele pregătiri pentru a oferii soluţii care să evite pierderea locurilor de muncă pentru un număr mare de oameni. „Situaţia este tensionată, pentru că în aceste zile se fac evaluările personalului. Fiecare instituţie e obligată să vadă unde e nevoie de restructurări de posturi, daca au posturi în plus, dacă sunt oameni care se apropie de pensie. Noi, ca sindicat încercăm să minimizăm efectele deciziilor luate de Guvern cu privire la politica de personal dar vă spun că situaţia este gravă", spune Jitianu. El mai afirmă că atât în judeţ cât şi în municipiu există deficit de funcţionari publici şi că viitoarele disponibilizări vor îngreuna activitatea instituţiilor.

Tensiune maximă în instituţii


Criteriile pe baza cărora se vor face disponibilizări nu sunt ştiute la acest moment nici de funcţionarii publici dar nici de liderii de sindicat. „Se ştie doar o cifră: 100.000 de oameni care să fie daţi afară. În instituţii este o stare de tensiune maximă pentru că nu se ştie cine va pleca şi cine va ramâne şi pe ce bază se vor lua aceste decizii", mai afirmă Jitianu. Florica Constantinescu, funcţionar în cardul Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului Vâlcea, instituţie ce aparţie de CJ spune că se teme de viitoarele disponibilizări. „Nu ştiu ce să zic, tuturor ne e frică să nu ne pierdem locurile de muncă. Ar trebui să ţină cont că avem familii şi că noi ca funcţionari ne specializăm într-un domeniu anume ce s-ar putea să nu fie disponibil la privat", spune femeia. În cadrul CJ Vâlcea sunt 137 de salariaţi, dar oficialii spun că în cazul în care se vor face restructurări de personal primii vor pleca cei care se apropie de pensie.


„În instituţii este o stare de tensiune maximă pentru că nu se ştie cine va pleca şi cine va ramâne şi pe ce bază se vor lua aceste decizii", Nicolae Jitianu, lider de sindicat

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite