Râmnicu Vâlcea: Funcţionarii învaţă calculatorul cu bani de la UE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Specializarea durează un an şi două luni, perioadă în care angajaţii serviciilor deconcentrate sunt instruiţi şi îndomeniul legislaţiei europene.

  120 de funcţionari publici din Prefectură, Consiliu Judeţean şi de la 15 servicii deconcentrate din Vâlcea sunt specializaţi, de astăzi până în luna martie 2011, în mai multe domenii, cu bani de la Uniunea Europeană. Angajaţii sunt perfecţionaţi în cadrul proiectului „Servicii publice în Judeţul Vâlcea, parteneriat pentru o misiune comună". „E un proiect în care a crezut foarte puţină lume şi se doreşte ca el să vină în sprijinul cetăţeanului", a declarat fostul prefect Anuţa Handolescu, cea care s-a ocupat de implementarea lui. Valoarea totală a proiectului e de 295.000 euro şi e finanţat prin Mecanismul Statelor din Spaţiul Economic European.


13 sesiuni de pregătire


 „Proiectul a fost iniţiat pentru că era nevoie de comunicare şi de date între instituţii. Vor fi 13 sesiuni de instruire în 19 domenii. Funcţionarii publici vor învăţa cum să utilizeze calculatorul, vor lua cursuri de comunicare în domeniul legislaţiei din România şi legislaţiei europene, de administraţie şi finanţe publice", a declarat Ana Belgun, managerul prefecturii. În cadrul proiectului va fi creată şi o reţea electronică pe care vor fi postate documentele din instituţiile partenere în proiect. „Aceste specializări ne prind foarte bine pentru că legislaţia se schimbă de la o zi la alta, la fel şi programele în care lucrăm pe calculator. Pentru că nu e timp aceste schimbări le învăţăm din mers. Acum avem ocazia să ne specializăm şi să aflăm toate noutăţile şi schimbările care ţin de domeniul în care lucrăm", a declarat Ion Diac, economist la Direcţia Finanţelor Publice Vâlcea.


Aşteptare mai scurtă la chişeu


După finalizarea proiectului se doreşte ca între instituţii să existe o colaborare foarte bună şi cetăţeanul să nu mai fie plimbat de la un serviciu la altul, ci să i se ofere pe loc datele solicitate. La instruiri vor participa de luna viitoare şi angajaţi din primării. Ei vor fi şcoliţi în domeniul financiar şi pe contabilitate.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite