Râmnicu Vâlcea: Liliana Popescu, frizeriţa care ajută oamenii de la sat să arate bine

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liliana Popescu
Liliana Popescu

   Este coafeză de 20 de ani şi spune că cei mai buni prieteni sunt chiar clienţii săi pe care îi tunde săptămânal. Iubeşte florile şi a învăţat toate secretele cultivării plantelor.

profil


NĂSCUTĂ - 24 ianuarie 1968 în localitatea Costeşti, judeţul Vâlcea.
STUDII - Liceul şi mai multe cursuri de frizer-coafor.
FAMILIE - Căsătorită, are un băiat.


 Întotdeauna a fost atrasă de frumos, dar şi de a-i face pe oamenii din jurul ei să se simtă mai bine în pielea lor. „Mi-a plăcut să am grijă ca oamenii dragi sufletului meu să fie mereu moderni şi frumoşi. Aşa am decis să urmez o carieră în coafor pentru a le oferi o şansă doamnelor de la ţară să se aranjaze şi să arate bine", povesteşte Liliana Popescu. Doamna Lili, aşa cum îi spun apropiaţii, lucrează de mai bine de 20 de ani, într-un cabinet de frizerie din localitatea Tomşani. În zilele în care este la serviciu sătenii stau la coadă, ore în şir, ca să poată să fie aranjaţi de iscusita frizeriţă. „La mine la coafor, este întotdeauna aglomeraţie. Sunt zile în care de dimineaţa, de la prima oră şi până seara, nu apuc nici măcar să mănânc un covrig, pentru că oamenii vin cu programare şi aşteaptă minute bune ca să îi aranjez", spune frizeriţa.


Ştie să asculte necazurile doamenlor care vin la coafor


Femeia şi-a dorit dintotdeauna să lucreze într-un mediu modern şi de aceea, şi-a utilat cabinetul după cele mai noi standarde. „Am cliente care mă cunosc de 20 de ani şi pe care le tund şi le aranjez numai eu pentru că îşi doresc să fie mereu în pas cu moda. Este greşită ideea că doamnele de la ţară nu au grijă de înfăţişarea lor. Pot să vă dau exemple de femei care vin săptămânal la mine, la coafor, pentru spălare şi aranjare", adaugă Liliana Popescu. Cum este în permanenţă înconjurată de oameni, Lili s-a transformat de-a lungul timpului în duhovnicul de suflet al sătenilor din Tomşani. „Eu sunt o persoană foarte comunicativă, iar oamenii care îmi calcă pragul frizeriei îmi povestesc toate necazurile, dar şi bucuriile lor. Ne cunoaştem de atâta timp, încât, am ajuns să cerem sfaturi unii de la alţii, sau să ne îmbărbătăm când stăm la un tuns", glumeşte doamna Lili.

Le spune poveşti copiilor ca să nu plângă la tuns


 Însă, cei mai încâtanţi de glumele şi poantele povestite de frizeriţă sunt copiii, clienţii ei fideli, care de fiecare dată când vin pe la ea, sunt momiţi cu câte un animal de companie. „Eu iubesc animale, am acasă nouă pisici. Pentru ca cei mici să nu se sperie când vin la tuns, le spun mai mereu câte o poveste despre pisicuţele mele şi astfel, ei uită de frica maşinii de tuns", adaugă Liliana Popescu. Când nu are grijă de aspectul clientelor sale, Liliana adoră să se coupe de flori pentru care spune că are o pasiune de mai mulţi ani. „Am acasă zeci de ghivece cu flori, de care mă ocup personal. De asemenea, am şi flori de grădină sezoniere. De la toate culorile de muşcate curgătoare şi până la trandafiri, lalele sau ghiocei albi, la mine găsiţi o feerie de flori pentru că de la ele mă încarc cu energie", mărturiseşte Liliana Popescu.


Întrebări şi răspunsuri


Ce tunsori se mai poartă în acest an?


L.P: Eu le recomand clientelor mele tunsorile scurte, simple care sunt întotdeauna la modă. Pentru cele care au părul mai lung, se porată bretonul foarte drept, bine întins, iar la petreceri sunt recomnadte coafurile lejere şi buclele mari.


Care este cea mai grea coafură pe care aţi făcut-o?


L.P.:  Nicio coafură nu mi se pare grea, pentru că îmi place foarte mult ceea ce fac. Deseori miresele sau fetele mai tinere pe care le aranjez, vin cu tot felul modele de cocuri şi de coafuri moderne pe care nu mă las până nu le reuişesc.

Ce-i place


Adoră dulciurile şi ascultă cu foarte mare plăcere muzica anilor 80-90, în special, melodiile lui Celine Dion. Îi plac oamenii sensibili, comunicativi şi plini de energie.

Ce nu-i place


Nu suportă beţivii, minciuna şi manelele. Nu-i plac persoanele pasive, care nu au niciun fel de iniţiativă şi nici cei care nu muncesc şi aşteaptă să îi ajute comunitatea.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite