Ramnicu Valcea: Frizerii, cu masca pe figură de frica gripei noi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ramnicu Valcea: Georgeta Popescu se protejează pe sine, dar şi clienţii, purtând o mască pe figură
Ramnicu Valcea: Georgeta Popescu se protejează pe sine, dar şi clienţii, purtând o mască pe figură

Ca să se protejeze de virus frizerii au adoptat măştile chirurgicale. Oamenii spun că e mai sigur aşa decât să se vaccineze.

 Prima oră la frizeria Georgetei Popescu începe cu dezinfectarea şi instalarea instrumentelor, dar şi cu masca chirurgicală cumpărată cu o zi înainte de la farmacie. „Am foarte mulţi clienţi mai ales acum de sărbători şi nu ştii niciodată cine îţi intră în salon. Poate omul nu are nimic, nu are niciun simptom şi e purtător de virus. De vaccinat nu mă vaccinez, pentru că am auzit tot felul de zvonuri, aşa că m-am decis să port mască chirurgicală atunci când sunt cu clienţii“, îşi justifică frizeriţa ţinuta nu tocmai obişnuită pentru meseria ei.

De când poartă mască, nu a avut nici măcar o răceală

Pentru că poartă mască atunci când îşi tunde clienţii, Georgeta spune că nu s-a îmbolnăvit în această iarnă nici măcar de o răceală simplă, chiar dacă zilnic pragul frizeriei e trecut de câte un om care trage de nas, tuşeşte ori strănută. „Astfel mă protejez şi pe mine, dar îi protejez şi pe cei care sunt sănătoşi şi care prin intermediul meu ar putea lua boala“, se justifică Georgeta Popescu.
Moda măştii chirurgicale în salonul de frizerie nu a rămas doar la Georgeta Popescu. Tot mai multe frizeriţe şi coafeze din oraş se protejează de gripa nouă cu măşti. La una din frizeriile din cartierul Ostroveni, Mariana Ciucu spune că mâine dimineaţă îşi va cumpăra o mască pentru gripă. „E o idee foarte bună. Nu cred că se vor supăra clienţii, oricum noi avem clientela noastră din cartier care vine să se tundă. Ar fi chiar păcat ca tocmai de sărbători să mă îmbolnăvesc“, spune frizeriţa precaută.

31 de cazuri confirmate

Până în prezent au fost obligate să poarte măşti de protecţie doar cadrele medicale nevaccinate împotriva gripei noi. De asemenea s-a recomandat utilizarea acestora şi în unităţile de învăţământ, în special în grădiniţe. În Vâlcea au fost înregistrate până în prezent un număr de 31 de cazuri confirmate de gripă de tip nou.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite