Râmnicu Vâlcea: Foştii directori de spitale, traşi la răspundere

0
Publicat:
Ultima actualizare:

 Consiliul Judeţean a preluat cele două spitale cu datorii de peste 14 milioane lei, în speranţa că ele vor fi decontate de Ministerul Sănătăţii.

   Conducerea Consiliului Judeţean (CJ) Vâlcea a semnat, ieri, protocolul de predare-primire a Spitalului Judeţean de Urgenţă şi Maternităţii cu Direcţia de Sănătate Publică. Hârtia de preluare a unităţilor a fost semnată de Ion Cîlea, preşedintele CJ Vâlcea, după o discuţie avută cu secretarul de stat, al Ministerul Sănătăţii (MS) Cristian Anton Irimia. „Am discutat, am analizat problemele celor două spitale, dar tot nu am lămurit ce facem cu datoriile", a spus Ion Cîlea. Dacă protocolul nu se semna, salariile angajaţilor din cele două spitale nu puteau fi date la timp pe 15 august.


„Trebuie să plătească şi cei vinovaţi"


  Cele două spitale au în prezent, o datorie de peste 14 milioane lei. „Toate serviciile medicale realizate de cele două spitale vor fi plătite, dar nu azi. Miercuri în şedinţa de Guvern se va dezbate rectificarea bugetară, în plus pentru aceste datorii trebuie să plătească şi cei vinovaţi, respectiv foştii şefi ai spitalelor", a spus Cristian Anton Irimia. Luna trecută ,CJ a refuzat să preia spitalele din cauza datoriilor şi pentru că MS nu şi-a luat angajamentul că achită creanţele.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite