Râmnicu Vâlcea: Fostele unităţi militare sunt transformate în Campus Universitar

0
Publicat:
Ultima actualizare:

 Locurile subvenţionate de stat au fost ocupate în sesiunea din luna iulie, iar până pe 17 septembrie se mai fac înscrieri pentru cele cu plată.

  La fostele unităţi militare de Geniu şi Vânători de Munte Vlădeşti, din Râmnicu Vâlcea, se lucra, astăzi de dimineaţă, la reabilitarea clădirilor şi amenajarea spaţiului verde. În timp ce lucrătorii de la SC Pieţe Prest SA tundeau iarba şi toaletau arbuştii şi copacii, în una din clădirile fostelor unităţi militare se înlocuia tâmplăria cu geamuri termopan. Aici, Universitatea din Piteşti va deschide, de la întâi octombrie, o filială şi cursurile vor fi organizate în una din clădiri. „Avem Facultatea de Litere, profil română-engleză, Facultatea de Matematică-Informatică, profil informatică, Facultatea de Ştiinţe Socio-Umane, profil istorie şi Facultatea Ştiinţe ale Educaţiei, profil pedagogia învăţământului primar şi preşcolar. Avem 500 de studenţi înscrişi pe toate profilurile, iar locurile subvenţionate de stat s-au ocupat în sesiune din iulie", spune Gheorghe Crivac prorectorul Universităţii din Piteşti. Un an de studiu cu taxă costă 2.500 lei, iar înscrieri se fac până pe 17 septembrie pe concurs de dosare. Profesorii care vor preda sunt din Vâlcea, Piteşti şi Bucureşti. Cursurile sunt toate de zi şi durează trei ani.


„Va fi un Campus Universitar foarte mare"


   „S-a schimbat acoperişul la clădirea în care vor avea loc cursurile, acum se pun geamurile termopan şi urmează zugrăvelile. S-a montat şi centrala termică pe gaz", a declarat Florentina Enescu administrator financiar la Universitatea din Piteşti. S-a modernizat şi clădirea în care funcţionează casieria şi va fi reabilitată şi biblioteca. „Va fi un Campus Universitar foarte mare cu cazare, cantină, cu laboratoare, parcuri, terenuri de sport şi club. Sunt necesare sume enorme de bani şi se încearcă atragerea unor fonduri europene", a mai precizat Florentina Enescu. Campusul universitar va fi amenajat pe o suprafaţă de peste 15 hectare. Universitatea din Piteşti vrea să vină la Vâlcea şi cu profiluri noi precum: kinetoterapie, asistenţă social şi electromecanică.


CIFRĂ 

 700.000 de lei a învestit până în momentul de faţă Universitatea din Piteşti în renovarea clădirilor fostelor unităţi militare de la Vlădeşti, fonduri provenite din taxele de şcolarizare.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite