Râmnicu Vâlcea: Florentin Ţarălungă, elevul care îşi întreţine soţia cântând

0
Publicat:
Ultima actualizare:

  Tânărul tată promovează folclorul autentic din Oltenia, într-un ansamblu al liceului, şi după şcoală interpretează muzică uşoară şi populară.

profil


NĂSCUT - 30 martie 1991, în municipiul Râmnicu Vâlcea.


STUDII - Elev în clasa a XII-a la Liceul de Artă din municipiu.


FAMILIE - Căsătorit, are o fetiţă.

  Florentin Ţarălungă are o grămadă de responsabilităţi pentru vârsta lui. O zi din viaţa lui e împărţită în trei, o parte e dedicată orelor de la şcoală, o altă parte o petrece cu soţia şi fetiţa lui de un an şi câteva luni, iar seara munceşte într-un restaurant. Elevul povesteşte că s-a născut cu o voce deosebită şi de la vârsta de şase ani a început să cânte şi la vioară. „Moştenesc dragostea pentru muzică, de la bunicul meu care a fost violonist", spune Florentin. În liceu, Florentin studiază canto cu profesoara Monica Scurtu şi vioară cu profesorul Petrică Sima. A participat la mai multe festivaluri de muzică uşoară, dar cel mai important premiu l-a obţinut, acum trei ani, la Bârlad. „CB Music mi-a dat premiul special pentru că am reuşit performanţa să interpretez melodia „Unde eşti" a lui Marcel Pavel aproape la perfecţie ca artistul. Cursurile de canto mă ajută foarte mult să cânt melodiile lui Marcel Pavel şi sunt cam singurul din Râmnic care cânt muzica lui", povesteşte Florentin.


 Elev şi tătic în acelaşi timp


  În liceu, Florentin a cunoscut-o pe soţia lui, de care s-a îndrăgostit. Rodul iubirii lor le-a adus o fetiţă. Cu toate că erau amândoi elevi nu au vrut să renunţe la copil şi s-au căsătorit. „Nici părinţii mei şi nici ai soţiei nu au fost de acord cu hotărârea noastră şi ne-au lăsat baltă. Acest lucru m-a ambiţionat şi m-am ridicat singur. Dimineaţa fac şcoală, iar seara între orele 18.00 - 24.00, cânt într-un restaurant din Râmnic ca să îmi întreţin familia", povesteşte Florentin Ţarălungă. Tânărul tătic e foarte fericit alături de fetiţa lui. „E frumos să fi tată. Cred că sunt singurul tătic elev din liceele de la noi căsătorit. Cel mai plăcut moment din viaţa mea a fost atunci când s-a născut fetiţa mea. Am simţit o bucurie imensă pe care nu o pot exprima în cuvinte. Am primit cel mai frumos dar de la Dumnezeu", mărturiseşte elevul.


Cântă cu formaţia la petreceri


  După ce s-a căsătorit, Florentin Ţarălungă a fost ajutat mult de Cornel Stîrcă, tatăl unui coleg, ca să îşi facă o trupă. „Domnul Cornel Stîrcă m-a ajutat foarte mult şi îi multumesc. M-a ajutat să îmi fac o trupă şi s-a ocupat de promovarea ei în oraş. Datorită lui avem contract cu un restaurant unde cântăm în fiecare seară muzică populară şi uşoară", a precizat elevul. Trupa are un an şi o lună de când e înfiinţată şi din formaţie fac parte: Răzvan Stîrcă - acordeon, Ionuţ Puia- vioară, Aura Puia- solist şi Florentin- vioară şi solist. „De când suntem împreună cântăm la petreceri, nunţi , botezuri, dar şi la spectacolele din liceu. Am avut nunţi chiar şi în Bucureşti, în vara lui 2010", spune Florentin. Elevul cântă folclor din zona Olteniei şi în Ansamblul Muguraşul, al liceului, condus de domnul Petrică Sima.


Întrebări şi răspunsuri


Care a fost cea mai frumoasă nuntă la care ai cântat?


F.Ţ.:
Cea mai frumoasă nuntă la care am participat a fost în Bucureşti. A fost ceva deosebit, era o altă lume, diferită de cea din Vâlcea. Oamenii mi s-au părut mai calzi şi mai primitori. Încercăm să găsim petreceri şi în alte oraşe ca să ne facem şi noi cunoscuţi.


Care sunt interpreţii tăi preferaţi?


F.Ţ: Îi apreciez pe interpreţii de muzică populară, Constantin Enceanu, Petrică Mîţu Stoian şi Niculina Stoican. Îi admir şi pe interpreţii de muzică uşoară, Marcel Pavel şi Dan Bitman, ale căror melodii le cânt foarte des la petreceri.


ce-i place 


Să studieze la vioară, să stea cu fetiţa lui Elena Argona pe care o iubeşte foarte mult şi să se joace cu ea. În timpul liber îi place să iasă şi în oraş cu prietenii.


ce nu-i place


Îl deranjează  că sunt băgaţi în seamă doar cei care au bani şi nu artiştii de rând care nu au resurse financiare. Din păcate mulţi nu au legătură cu muzica dar au bani şi se ridică.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite