Ramnicu Valcea: Fetiţă rătăcită în munţi, găsită după o noapte

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Micuţa Andreea Dumitrescu, sub observaţie la spital, alături de două mătuşi
Micuţa Andreea Dumitrescu, sub observaţie la spital, alături de două mătuşi

Copila a fost găsită de bunicul ei agăţată într-un mărăcine de la poalele muntelui Cozia, la şapte kilometri de casă.

Andreea Dumitrescu, o fetiţă de trei ani, din satul Rădăcineşti, comuna Berislăveşti, a trecut printr-o noapte de coşmar. Copila s-a rătăcit ieri, în jurul orei 14.30, în timp ce o însoţea pe mama ei să ducă vaca la păşune.
„Era la doar 200 de metri de casă când sora mea, mama micuţei, a mers să ducă animalul un pic mai departe. I-a spus Andreei să stea locului şi după cinci minute când a revenit, fetiţa nu mai era de găsit“, povesteşte Maria Boroga, mătuşa copilei. Cum în zonă era ceaţă, mama nu a mai apucat să o vadă pe micuţă îndepărtându-se. Până la ora 20.30 toţi membrii familiei, rudele chemate din alte localităţi, sătenii, au căutat-o fără niciun rezultat.

Bunicul a învelit-o în hainele lui

„Bunicul ei, Gheorghe Dinică, de 46 de ani, fiind cioban şi cunoscând zona, a avut curajul şi s-a aventurat de unul singur să o caute. La ora 20.30, văzând că nu este chip să o găsim, am sunat la 112“, povesteşte Alina Mohanu, o altă mătuşă a fetiţei. Comuna Berislăveşti a fost asaltată de o armată de oameni. Poliţişti, jandarmi, vânători de munte, salvamontişti, localnici, chiar şi şeful Poliţiei Vâlcea au scotocit zona.
„Ceaţa era aşa de densă în munţi că până şi căutătorii s-au rătăcit“, spune Cristian Boroga, unchiul. Către orele dimineţii, când lumea era buimacă după o noapte de căutări fără rezultat, prin ceaţă, pe uliţele satului, a apărut Gheorghe Dinică, bunicul fetiţei, cu copila în braţe. Plânsul i-a podidit pe toţi.
„Trăieşte! Am găsit-o agăţată într-un mărăcine. Toată noaptea am stat la o stână părăsită,pentru că n-am mai văzut drumul. Am învelit-o în hainele mele“, a spus omul.
„Avem o părere proastă despre poliţişti sau despre oamenii legii. Noaptea asta, aceştia au dovedit că sunt oameni excepţionali. Şeful de post şi ajutorul i-au cumpărat micuţei, în această dimineaţă, ghetuţe“, a spus Maria Boroga.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite