Râmnicu Vâlcea: Fals inspector, arestat că instruia funcţionarii să se ferească de incendii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bărbatul care venea însoţit de o secretară frumoasă, a fost prins în flagrant cand instruia functionarii si agentii economici.

Un bărbat din Râmnicu Vâlcea a fost arestat ieri, pentru 29 de zile, pentru că se dădea inspector de protecţia muncii şi le cerea bani funcţionarilor şi agenţilor economici pe care îi găsea în neregulă, întocmindu-le el planuri false. Prindea în flagrant a avut loc în sala de şedinţe a Primăriei Popeşti. Primarul localităţii, Alin Popescu, a spus: „Eu n-am ştiut că Adrian Ştefan (40 ani) este un inspector fals, ba chiar am cerut la poliţie să-l verifice şi mi-au spus că este în ordine. Era cât pe aci să-i dau şi eu banii şi m-am dus cu el şi pe la câţiva agenţii economici. La primărie venea însoţit de o secretară frumoasă, care făcea furori pe unde trecea". Poliţia a păstrat tăcerea şi nu a scos la iveală cine era în realitate Adrian Ştefan pe motiv că, dacă informaţiile ar fi ajuns la urechile acestuia, escrocul nu ar mai fi putut prinde în flagrant şi nu se mai putea lua măsura arestării.
Planuri de evacuare contrafacute
Adrian Şefan a fost filat de mai multe luni de Serviciul de Investigaţii şi Protecţie Internă-Vâlcea. Purtătorul de cuvânt al IPJ Vâlcea, scms Emil Muşulete, a spus: „Bărbatul a fost arestat pentru uzurparea de calităţi oficiale şi utilizarea unor documente falsificate. La Popeşti a făcut şedinţe de instructaj cu funcţionarii şi cu agenţii economici cărora le-a cerut planurile de evacuare a persoanelor şi bunurilor în caz de incendiu. Dacă nu le aveau, le întocmea el contra unor sume de bani şi le aviza cu ştampila inscipţionată «Inspector cu Protecţia Muncii Adrian S. - PSI»". În anul 2010 s-a prezentat ca inspector la mai multe societăţi, iar administratorilor le-a impus să-şi actualizeze planurile de evacuare în caz de incendii. „Falsul inspector le-a spus că dacă nu îşi intocmesc planurile de evacuare vor fi amendaţi cu 8.000 lei, mulţi plătindu-i câte 300-500 de lei", a spus scms Muşulete.
Escorc cu ştate veci
Adrian Ştefan avea în lucru mai multe dosare penale, inclusv că a ţepuit societăţi comerciale de la care cumpăra diverse produse, în numele altor societăţi. La locuinţa lui s-au găsit pliante şi fişe de instruire false, materiale documentare, un laptop şi un calculator în care avea evidenţa firmelor instruite de el şi a celor pe care urma să le instruiască.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite