Râmnicu Vâlcea: Escrocherii de România: Trei falşi angajaţi ai Sony au „scuturat” un pensionar de 2700 de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un bărbat din localitatea Mihăieşti a fost înşelat sâmbătă, de un bărbat şi o femeie, aceştia „uşurându-l" de 2.700 lei.

Poliţiştii din Mihăeşti, au fost sesizaţi de Damian M., din localitate, despre faptul că a fost înşelat de două persoane, cu suma de 2.700 lei. Din declaraţia sa a rezultat că, în jurul orelor 17.00, în timp ce se afla în apropierea locuinţei sale, situată pe DN 67, a fost abordat de cele două persoane necunoscute, un bărbat şi o femeie, care i-au spus că sunt reprezentanţii firmei Sony şi că în localitatea Horezu, un camion al firmei, încărcat cu aparatură electronică, a fost implicat într-un accident rutier. Cele două persoane au mai precizat că şoferul camionului a fost accidentat grav şi au solicitat sprijinul părţii vătămate pentru a le permite să depoziteze aparatura electronică la domiciliul său.

Atenţie pe cine primiţi în casă!

„Necunoscuţii au câştigat încrederea părţii vătămate care s-a oferit să-i ajute şi i-a invitat la domiciliul său, pentru a vedea spaţiul de depozitare. Aici, cei doi au simulat o convorbire telefonică din care partea vătămată a înţeles că şoferul accidentat este în stare gravă, fiind necesară o intervenţie chirurgicală. Cei doi l-au convins pe Damian M. să le dea suma de 2700 lei, sub promisiunea că-i vor restitui acestuia suma de bani imediat ce vor ajunge la camionul avariat. Întrucât la domiciliu nu avea decât 400 lei, Damian M. s-a deplasat din proprie iniţiativă, însoţit de cei doi, cu autoturismul acestora, la locuinţa factorului poştal, de unde a ridicat pensia, în suma de 2.300 lei", a precizat subinspectorul Emilian Muşulete, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Vâlcea. După ce au intrat în posesia banilor, profitând de neatenţia bărbatului, cei doi necunoscuţi, s-au urcat în autoturism şi s-au făcut nevăzuţi, lăsând în urma lor, la domiciliul lui Damian M., o borsetă care conţinea 2 pacheţele de şerveţele, un săpun şi o bancnotă de 20 euro. În prezent, poliţiştii desfăşoară investigaţii în vederea identificării autorilor şi tragerii la răspundere penală pentru săvârşirea infracţiunii de înşelăciune.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite