Râmnicu Vâlcea: Escavatorul furat din Italia a fost cumpărat de un patron din Gorj

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Escavatorul furat din Italia descoperit la Exploatarea Miniera din Alunu
Escavatorul furat din Italia descoperit la Exploatarea Miniera din Alunu

Poliţiştii vâlceni colaborează cu Biroul Interpol pentru a descoperi împrejurările în care escavatorul a ajuns în România

Azi, poliţiştii vâlceni de la Serviciul de Investigaţii Criminale (SIC) au pornit pe urmele unui escavator, marca Fiat, pe care l-au descoperit marţi la mina din Alunu şi care apare ca furat din Italia. „Utilajul aparţinea unei societăţi din Bâlteni-Gorj şi era lăsat în custodia EM din Alunu", a spus azi şeful IPJ Vâlcea, cms. şef Eugen Neaţă. În urma verificărilor a rezultat că escavatorul figurează ca fiind sustras din Italia în anul 2007. Patronul societăţii TPS Bâlteni, căruia aparţinea utilajul, ne-a declarat: „Am deţinut firma TPS Bâlteni, dar în 2006 am dat faliment. Aveam închiriate mai multe utilaje cu ajutorul cărora era transportat cărbunele. Am luat excavatoare de la mai mulţi distribuitori, iar pentru ele plătesc şi acum leasing. Deci, doar le-am închiriat, iar mai multe nu ştiu despre provenienţa lor, pentru că nu fac parte din grupurile mele de firme", a declarat Nicolae Sarcină, fostul patron al societăţii TPS Bâlteni.


Cumpărător de bună credinţă


Şeful SIC, cms. şef Valeriu Piron, ne-a declarat: „Deocamdată nu putem face niciun fel de acuzaţii la adresa patronului societăţii căreia aparţinea utilajul. Din experienţa noastră, acesta poate fi cumpărător de bună credinţă. Cu ajutorul şi a Interpol-ului vom aflăm în ce condiţii apare că a fost sustras. Există o practică frecventă în care proprietarul unei maşini sau a unui utilaj le declară furate pentru a încasa sumele foarte mari date de societăţile de asigurări. În realitate se poate întâmpla ca acesta să fie vândut, iar cel care intră în posesia lui să fie cumpărător de bună credinţă", a spus ofiţerul.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite