Râmnicu Vâlcea: Elevii biciclişti sunt testaţi prin concurs dacă cunosc regulile de circulaţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ei sunt încurajaţi să folosească bicicleta ca mijloc de locomoţie şi să cunoască regulile de circulaţie pentru a se feri de accidente

Terenul de sport de la Şcoala generală nr. 10 din Râmnicu Vâlcea a devenit azi un adevărat poligon de încercare pentru bicicliştii cu vârste între 12 şi 14 ani. Proveniţi de la Şcolile Generale nr. 2, 9, 10 şi Colegiul Naţional de Informatică „Matei Basarab", elevii şi-au adus de acasă bicicletele, participând la acţiunea intitulată „Bicicleta, sănătate pentru noi dar şi pentru mediul înconjurător". Purtătorul de cuvânt al Serviciului Poliţiei Rutiere Vâlcea, sinsp. Cristina Hănulescu, ne-a spus: „La concurs participă elevi care folosesc frecvent bicicleta ca mijloc de locomoţie. Vrem să evaluăm cât de bine cunosc regulile de circulaţie dar şi să încurajăm folosirea bicicletei ca mijloc de locomoţie. Pe de o parte, bicicleta este un mod de practicare a exerciţilor fizice şi de a protejarea mediul înconjurător". Elevii au susţinut o probă teoretică cu întrebări din regulile pe care trebuie să le cunoască în trafic, o probă de îndemânare pe un traseu cu obstacole şi proba de viteză. „Eu am învăţat să merg pe bicicletă de la vârsta de trei ani. Este un sport extrem de frumos, iar o plimbare cu bicicleta este întotdeauna relaxantă”, a spus Alexandru Ţenea, de la Colegiul de Informatică. Acţiunea face parte din „Deceniul siguranţei rutiere", manifestare organizată de Poliţie în parteneriat cu Centrul de Informare Daune pentru a stabiliza şi reduce numărul de decedaţi din trafic.


Bicicleta, regina şoselelor?


Primăria Râmnicului intenţionează să popularizeze mersul pe bicicletă. Purtătorul de cuvânt al Primăriei, Daniel Ionescu, ne-a spus: „Pe bulevardul Dem Rădulescu unde există o pistă de biciclişti în lungime de doi kilometri, vrem să organizăm lunar câte o acţiune la care să participe cât mai mulţi oamenii. Vara aceasta, bulevardul Calea lui Traian va fi marcat şi pentru piste pentru biciclişti, marcajul pornind din zona Nord şi până în cartierul Troianu, la ieşirea din oraş, distanţa fiind de 5,5 kilometri".

Nouă accidente de la începutul anului


De la începutul anului şi până în prezent în judeţul Vâlcea, din categoria accidentelor pe „două" roţi au avut loc nouă astfel de evenimente rutiere în care au fost implicate şase mopede şi trei biciclete, în urma acestora fiind patru răniţi grav. Per total, anul acesta a scăzut numărul accidentelor rutiere cu 7 sută, faţă de aceeaşi perioadă a lui 2010.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite