Râmnicu Vâlcea: Electronistul care fura cablurile releelor de telefonie ţinea evidenţa infracţiunilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bucureşteanul a fost lăsat în libertate deşi a fost prins în flagrant în timp ce tăia împământarea de la releul din Popeşti.

Parchetul Horezu a stabilit ca barbatul care a fost prins în flagrant în timp ce fura împământarea de la releul de telefonie mobilă din localitatea Popeşti, satul Dăeşti, să fie cercetat în libertate. Gheorghe C. (32 ani) este un personaj atipic care face parte din categoria hoţilor. El avea asupra lui un bloc-notes în care avea trecute toate furturile pe care le-a comis în ultimii ani la diverse relee de telefonie mobilă din judeţele Vâlcea şi Argeş, dar şi care erau „ca proiect", staţile unde urma să le dea atacul. „Era atât de minuţios în acţiunile pe care intenţiona să le desfăşoara încât îşi nota dacă staţia pe care urma să o «viziteze» este într-un loc mai dosnic, dacă este sau nu vegetaţie abundentă în jurul ei, ce fel de sistem de pază are. Gheorghe C. avea asupra lui chiar un binoclu cu care observa îndelung orice mişcare la locul unde urma să de atacul", spun surse din poliţie.


Specialist în electrotehnică


Localitatea Popeşti nu a fost luată întâmplător în colimator de hoţul de cabluri de cupru. „Absolvent al unei facultăţi de electrotehnică, Gheorghe C. a făcut parte din echipa de specialişti care a implementat introducerea internetului în şcolile din Popeşti. El venea cu maşini de ocazie din Bucureşti şi se caza la foşti prieteni din localitatea vâlceană", spun surse din poliţie. Gheorghe C. Cablurile din cupru pe care le fura, le preda unor societăţi de colectare a deşeurilor. Poliţiştii vâlceni au reuşit să probeze mai multe furturi de cabluri.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite