Râmnicu Vâlcea: După dezgheţ, străzile din oraş arată ca după bombardament

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Strada Doctor Hacman plină de gropi
Strada Doctor Hacman plină de gropi

Asfaltul de calitate slabă nu a rezistat fenomenul de îngheţ-dezgheţ şi pe multe străzi din oraş au apărut adevărate cratere.

  În urma dezgheţului pe străzile din Râmnic au apărut o grămadă de gropi, precum ciupercile după ploaie. Adevărate cratere sunt pe străzile Nicolae Titulescu şi Dr. Hacman din zona Nord, pe strada Maior V. Popescu de lângă zona Gării, dar şi în zona centrală pe strada Carol I şi Calea lui Traian. „Trebuie să mergem cu mare băgare de seamă că ne fac fleaşcă din cap până în picioare. Ne stropesc cu apa de pe carosabil provenită din topirea zăpezii şi din gropile din asfalt. Cred că ne stropesc special", spune Marius Onea, elev la liceu. De cealaltă parte, şoferii se plâng că îşi strică maşiniile din cauza gropilor din carosabil. „Pe Nicolae Titulescu e nenorocire, la fel şi pe străzile de lângă Gară. Problema e că gropile sunt pline cu apă, nu ştim cât de adânci sunt şi riscăm să ne spargem baia de ulei sau ţevile de eşapament. Sunt multe gropi şi nu ai cum să le ocoleşti pe toate. În ultima săptămână am fost cu maşina de două ori la mecanic pentru că am avut probleme cu direcţia", precizează Georgel Ionescu, taximetrist.


50 de tone de mixtură asfaltică pentru plombări


  Din cauza vremii nefavorabile angajaţii Direcţiei Administrării Domeniului Public (DADP) nu pot asfalta străzile. Ei pot realiza doar simple plombări. Laurenţiu Teodorescu, directorul DADP Vâlcea spune că mixtura folosită la plombări, în această perioadă, e una specială, utilizată la rece şi e achiziţionată de la o firmă din Craiova. „Am cumpărat 50 de tone de mixtură asfaltică pe care le folosim la plombarea străzilor", a declarat Laurenţiu Teodorescu. O tonă de mixtură asfaltică a fost achiziţionată de DADP cu 110 euro. În ultima perioadă muncitorii DADP au astupat gropile pe străzile: Ferdinand, Tudor Vladimirescu, Ştirbei Vodă, Gib Mihăescu, bulevardul Calea lui Traian şi pe podul de la Goranu care trece peste râul Olt. „Se intervine mereu, dar din cauza fenomenului de îngheţ-dezgheţ apar alte gropi în asfalt", a mai susţinut Teodorescu. O plombare începe întâi cu uscarea gropii cu un arzător legat la o butelie. Pe urmă se dă cu un ulei special în groapă şi se pune mixtura care se încălzeşte cu arzătorul, se bătătoreşte şi se dă la drept.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite