Râmnicu Vâlcea: Consilierii nu au aprobat împrumutul pentru drumurile judeţene

0
Publicat:
Ultima actualizare:

 Consilierii judeţeni au amânat aprobarea proiectului prin care se prevedea accesarea unui credit pentru investiţii.

   Din cei 967 de kilometri de drum judeţean din Vâlcea, 241 sunt pietruiţi şi din pământ. Alţi 378 de kilometri din cei 616 asfaltaţi au durata de serviciu expirată. Toată reţeau se află în administrarea Consiliului Judeţean (CJ) Vâlcea. Instituţia nu are bani pentru întreţinerea arterelor de circulaţie şi în şedinţa ordinară de, ieri, a fost dezbătut proiectul de hotărâre privind aprobarea contractării unei finanţări rambursabile interne în valoare de 30 de milioane de lei. „Acest credit e important ţinând cont de starea drumurilor care au fost afectate de calamităţi şi sunt pline de crăpături", le-a spus Ion Câlea, preşedintele CJ, consilierilor judeţeni. Potrivit proiectului din cei 30 de milioane de lei vor fi modernizate: DJ 676 B Glăvile- Olteanca-Lăpuşata; DJ 677C limita cu judeţul Olt -Lungeşti- Râmeşti; DJ670 -Ocnele Mari- Buneşti; DJ643 limita cu judeţul Olt-Laloşu -Făureşti- Găneşti; DJ 676A Giuleşti - Dozeşti- Roşiile şi Grupul hidroenergetic de mică putere pe conducta de alimentare cu apă Cheia -Râmnicu Vâlcea.


Centrala de la Cheia poate fi făcută cu bani europeni


„Propun ca punctual să fie amânat şi să îl discutăm în şedinţa viitoare ca să avem timp să facem un studiu de trafic pe drumuri. Mai mult pentru centrala de la Cheia putem accesa fonduri europene", a declarat Victor Popescu consilier judeţean. De aceeaşi părere a fost şi consilierul Iuliana Moise. În urma supunerii la vot proiectul a fost amânat pentru a fi dezbătut în luna iulie. Conform proiectului creditul poate fi accesat pe o perioadă de 6 ani, iar gradul de îndatorare al CJ e de 30%.

Trei licitaţii fără succes


 Consilierii judeţeni au mai aprobat anul trecut, în luna aprilie, accesarea unui credit de 25 de milioane de lei, tot pentru modernizarea drumurilor judeţene şi pentru Grupul hidroenergetic de mică putere pe conducta de alimentare cu apă Cheia- Râmnicu Vâlcea. După aprobare CJ a organizat trei licitaţii, dar nicio bancă nu s-a prezentat cu oferta.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite