Râmnicu Vâlcea: Drumarii au fost singurii păgubiţi după blocarea Văii Oltului cu maşini de spălat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Drumarii, singuri pagubiti in accidentul cu masini de spalat care au blocat Valea Oltului
Drumarii, singuri pagubiti in accidentul cu masini de spalat care au blocat Valea Oltului

Întârzierea deschiderii circulaţiei s-a datorat faptului că angajaţii de la DN nu au destule maşini platformă pentru intervenţii

După accidentul care a avut loc ieri după amiază pe Valea Oltului, la Câineni, când un tir turcesc încărcat cu maşini de spălat de uz casnic s-a răsturnat într-o curbă blocând cinci ore circulaţia rutieră, toţi cei care au participat la decongestionarea zonei au făcut azi bilanţul. Cei mai „şifonaţi" au rămas drumarii vâlceni. Şeful secţiei Drumuri Naţionale Vâlcea, ing. Eugen Mănescu ne-a spus: „Tirul care s-a răsturnat ne-a distrus parapetul masiv din beton pe o lungime de 15 metri liniari. Noi, drumarii, rămânem cu paguba, care este destul de însemnată, pentru că banii ori îi receperăm foarte târziu, ori niciodată. Dacă nu era acest parapet, tirul ar fi blocat definitiv calea ferată, iar dacă s-ar fi întâmplat să circule vreun tren în momentul acela, se putea întâmpla o catastrofă. Bucăţi din parapet au căzut în gabaritul liniei".


60 de maşini de spălat distruse


Maşinile de spălat cu care era încărcat tirul condus de turcul Yacin Mehmet (30 ani) erau aduse din Polonia şi urmau să ajungă la Instambul. Insp. Alexandru Ceauşescu, de la Poliţia Rutieră ne-a spus: „Accidentul s-a datorat vitezei neadaptate cu care cetăţeanul turc a intrat în curbă, tirul fiind încărcat cu 198 maşini de spălat. Şoferul a fost azi externat din spital, el prezentând răni minore". În legătură cu decongestionarea zonei, ing. Mănescu ne-a spus: „Eliberarea şoselei de capul tractor al tirului şi de semiremorcă s-a făcut repede, dar nu am avut decât două maşini cu care să cărăm obiectele electrocasnice împrăştiate". Încărcătura tirului (maşinile de spălat) nu au fost legate, aşa cum prevăd regulamentele, iar în urma accidentului, aproximativ 60 de astfel de obiecte electrocasnice au fost distruse. Firma căreia aparţinea tirul are însă asigurare pentru marfa transportată.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite