Râmnicu Vâlcea:Dominicanca Scarlett Gonzalez a adus merengue pe plaiurile vâlcene (FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Provine dintr-o familie numeroasă din Republica Dominicană şi a vizitat mai multe state, printre care şi România. Aici studiază la cel mai are colegiu din râmnicu Vâlcea.

profil.
NĂSCUTĂ. 3 februarie 1993, la Santa Domingo, Republica Dominicană
STUDII. Elevă în clasa a XI-a la Colegiul Naţional „Alexandru Lahovari" , din Râmnicu Vâlcea
IDEALURI: Să cunoască cât mai multe ţări din lume şi să le predea apoi copiilor din experienţa împărtăşită.


Este o fire extrem de dezinvoltă şi după câteva luni de şedere în România vorbeşte cu o uşurinţă extraordinară limba noastră. La Colegiul Lahovari unde învaţă este apreciată de colegi tocmai pentru uşurinţa cu care s-a adaptat condiţiile din şcoala românescă. „La voi profesorii sunt toleranţi cu mine, dar cu elevii voştrii sunt foarte fermi. Toată ziua teme, teme, teme! La voi se face mai multă carte şi decât în SUA şi tot la voi se face foarte puţin sport şi asta nu-i bine deloc", spune Scarlett. Eleva a venit în România printr-un proiect Rotary şi va rămâne la colegiul vâlcean până în luna iunie. Prima ei casă unde a stat în gazdă a fost în comuna Bujoreni: „Fiind o persoană de culoare, toată lumea mă întreba ce caut eu aici la voi. Am spus acelaşi lucru de sute de ori", povesteşte cu umor dominicanca.

image

Dominicanca alături de prietena ei brazilianca Mariana Gomez, prof. Liviu Tudor şi alţi elevi de la Colegiul Lahovari


Ca sa dansezi merengue trebuie să fii fericit


Scarlett provine dintr-o familie extrem de numeroasă, tatăl ei fiind stabilit în SUA, unde are o afacere, iar mama, o femeie extrem de credincioasă, a rămas în Republica Dominicană. „Mai am încă trei fraţi, unul în ţara de origine şi doi în State. Bunica din partea mamei a avut 13 fraţi, iar cea din partea tatălui, tot atâţia, aşa că vă daţi seama câţi verişori am. Unii sunt în diverse ţări, iar ultimul l-am descoperit curând, pe Internet, stabilit în Franţa. Prin acest program aveam posibilitatea să-mi aleg să merg dincolo de ocean, dar am ales din Europa ţara voastră că pentru că limba latină îmi este familiară", se destăinuie. Scarlett în cele câteva luni de şedere la Râmnicu Vâlcea a avut posibilitatea să vadă cluburile şi discotecile din oraş. „Noi dansăm o muzică veselă şi nu sunt de acord cu cee ce se întâmplă în cluburile voastre. Muzica haus sau electronică nu este aşa de frumoasă precum merengue, salsa, bachata. În astfel de dansuri trebuie să fii foarte fericit ca să le intepretezi", spune eleva dominicancă.


Băieţii noştrii sunt şi mai frumoşi


O întreb pe Scarlett dacă şi-a făcut un prieten la Vâlcea, zâmbeşte şi răspunde tranşant şi... diplomatic: „Nu am niciun prieten şi vă spun că sunt foarte frumoşi băieţii de la voi, dar la noi sunt şi mai frumoşi. Ca fel de-a fi, între voi şi noi nu sunt diferenţe foarte mari, mai ales că vorbim aceeaşi limbă latină. În România voi mergeţi de mici la grădiniţe, la noi însă până la vârsta de şase ani se merge la biserică, noi fiind catolici sau evanghelişti. Apoi se merge la şcoală, faci şase ani de liceu şi tot atâţia de colegiu. Aceia care termină învăţământ superior la particular, au mai multe şanse să se angajeze decât cei care termină la stat" , povesteşte dominicanca, prietenă la cataramă cu Mariana Gomes, o braziliancă venită în România prin acelaşi program.

Întrebări şi răspunsuri.


De ce îţi place să călătoreşti?

S.G. Toate ţările pe care le-am vizitat au ceva specific. Ştiu să vorbesc engleză, spaniolă, română şi portugheză şi îmi doresc să devină o profesoară care să spună elevilor din experienţa de viaţă trăită în fiecare colţ din lume.


Te-am auzit rostit cuvântul „dor". Ştii ce înseamnă?
S.G.La voi l-am învăţat şi dacă mi-e dor de ceva anume din ţara mea de origine acelea sunt fructele. În Republica Dominicană poţi mânca mango, nuci de cocos din fiecare copac, pe când la voi, le cumperi din magazin.


Ce-mi place: „La voi totul este verde şi aşa de plăcut privirii. Sunt pasionată de dansurile din ţara mea, de salsa, bachata, merengue"
Nu-mi place: „Sunt împotriva celor care vorbesc cu subînţelesuri şi care nu sunt tranşanţi. Nu agreez cluburile şi discotecile, mai ales că la voi se dansează haus, muzica electronică"

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite