Râmnicu Vâlcea: Dobrişan, Ciogescu şi compania, trimişi în faţa judecătorilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dorin Dobrişan
Dorin Dobrişan

 În faţa instanţei vor apare şi alţi patru inculpaţi, aflaţi în prezent în stare de libertate. Dintre aceştia, doi sunt funcţionari ai CEC Bank.

  Încrengătura afaceriştilor abonaţi la banii CEC-ului a fost scoasă la iveală în urma anchetei procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Piteşti. În urma cercetărilor Dorin Dobrişan, fostul director al CEC Bank Vâlcea şi Ovidiu Ciogescu, administrator al SC Electrovâlcea SRL au fost arestaţi preventiv, iar alte patru persoane au intrat în atenţia oamenilor legii. O gaură de aproximativ 3,1 milioane de lei a fost descoperită de către anchetatori în fondurile băncii cu acţionariat majoritar de stat. La finalul cercetărilor, procurorii au decis trimiterea celor doi în judecată în stare de arest, ceilalţi inculpaţi fiind judecaţi în stare de libertate. Potrivit rechizitoriului procurorilor, în perioada 2006 - 2008, când Dobrişan a condus CEC Vâlcea a acordat credite la discreţie omului de afaceri Ovidiu Ciogescu - administrator al firmei Electrovâlcea SRL. Un milion de lei a fost linia de credit deschisă pe numele omului de afaceri, suma suplimentându-se cu încă 6,5 milioane, credite pe care procurorii susţin că le-a acordat în mod ilegal. Mai mult, firma lui Ciogescu a beneficiat în aceeaşi perioadă de o serie de contracte de lucrări atribuite fără licitaţie, suma totală încasată de Electrovâlcea fiind de 1,4 milioane de lei.


Recompensă: maşini de lux, plasme şi frigidere


 „În schimbul serviciilor sale Dorin Dobrişan a primit de la Ovidiu Ciogescu patru maşini de lux în valoare de peste 200.000 de euro şi aparatură electronică şi electrocasnică", se arată în motivarea procurorilor DNA Piteşti. Tot Dobrişan şi-a pus parafa pe mai multe contracte de prestări servicii cu firmele Delux Imobiliare şi Proconfort SA conduse de Luminiţa Popescu şi Florina Kovacs - ambele trimise în judecată alături de Dobrişan. Potrivit procurorilor, peste 200.000 de lei s-au scurs nejustificat de la CEC în conturile acestei firme.


Doi angajaţi ai CEC, în instanţă


  Dobrişan nu a lucrat singur, iar acest lucru este dovedit de ancheta procurorilor. Constantin Bododea, inginer la Logistică e acuzat de complicitate cu Dobrişan. Aceeaşi acuzaţie este pusă şi în seama Alexandrei Ciuteanu, consilier de vânzări în cadrul CEC Bank. Celor doi li s-a interzis părăsirea ţării, urmând să apară în faţa instanţei.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite