Râmnicu Vâlcea: Doar un job pentru şomerii cu studii superioare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

300 de persoane au venit în această dimineaţă să îşi găsească un loc de muncă la Bursă. Evenimentul a fost organizat de AJOFM la sediul Facultăţii Constantin Brâncoveanu în speranţa că mai mulţi tineri vor fi interesaţi.

În această dimineaţă, câteva sute de persoane au participat la Bursa Forţei de Muncă, eveniment ce se va desfăşura lunar pentru ca şomerii vâlceni să aibă posibilitatea depistării locurilor de muncă ce apar pe piaţă. „În prezent, în judeţul Vâlcea numărul şomerilor a scăzut, ajungând la 9000 de persoane. Sperăm ca şi de această dată, cei interesaţi de un job să găsească ceea ce caută", a declarat Gabriel Albinaru, purtătorul de cuvânt al Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Vâlcea. Principalele joburi puse la bătaie de angajatori astăzi au fost: reprezentatnt vânzări, mecanic auto, agenţi de asigurare, consilier de asiguare, bucătar, ospătar, recepţioner, dulgher, zidar, zugrav, tâmplar, croitor. „Angajatorii au venit la Bursă cu aproximativ 250 de oferte de muncă şi sper ca persoanele aflate în cautarea unui job să se poate angaja", a precizat Dumitru Cornoiu, directorul AJOFM Vâlcea.


Oferte neatractive pentru tineri


Majoritatea tinerilor s-au plâns însă că pentru persoanele cu studii superioare oferta a fost aproape inexistentă. „Am văzut un post de secretară, dar acesta este singurul. Credeam că de data aceasta voi avea mai multe oferte din care să pot alege ceva, dar sunt dezamagită. Ce să fac? Să mă angajez ca dulgher!", a spus supărată Cornelia Stan, o tânără de 30 de ani. O altă nemulţumire a venit din partea celor care nu au experienţă în domeniu şi sunt astfel refuzaţi de angajatori. „Unde să acumulez experienţă, dacă nu mi se dă posibilitatea să lucrez. Am terminat o facultate de mecanică şi nu am lucrat nici măcar o zi, pentru că nu am unde", a povestit Ionuţ Mihalache (25de ani) din Râmnic.


Reconversia profesională, o soluţie pentru şomeri


AJOFM oferă şomerilor posibilitatea să se recalifice în meserii care au în prezent mai multă căutare pe piaţă. Astfel, sunt cursaţi gratuit şomeri indemnizaţi sau neindemnizaţi în meserii ca: lucrător în comerţ, zidar, bucatar, ospătar, tehnician maseur. Cursurile au o durată de două luni şi se ţin penru grupe de câte 15, 20 de persoane.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite