Râmnicu Vâlcea: Din cauza crizei, bradul de Crăciun este împodobit cu globuri vechi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Angajaţii municipalităţii au început să împodobească bradul amplasat în Parcul Mircea cel Bătrân
Angajaţii municipalităţii au început să împodobească bradul amplasat în Parcul Mircea cel Bătrân

Anul acesta Primăria Râmnicului a cheltuit numai 50.000 lei pentru cumpărarea ornamentelor. De azi începe împodobirea bradului de Cărciun instalat în centrul Râmnicului, unde urmează să se amenajeze şi Orăşelul Copiilor.

Bradul instalat în parcul Mircea cel Bătrân a fost adus sub escortă specială din localitatea vâlceană Berislăveşti. „Toată operaţiunea de transportatre a bradului de 28 metri a durat aproximativ cinci ore. Pomul a fost ales din pădurile din comuna Berislăveşti, iar de tăiere şi transport s-au ocupat angajaţii de la SC Pieţe Prest", a precizat Ion Trăistaru, directorul adjunct al SC Pieţe Prest SA. Potrivit autorităţilor locale, anul acesta au fost alocaţi doar 50.000 de lei pentru cumpărarea de ornamente şi decoraţiuni, fiind un an de criză. „Pentru împodobirea întregului oraş se vor folosi, în general, decoraţiunile şi ornamentele din anii trecuţi, care au fost însă foarte bine conservate", a declarat Daniel Ionescu, purtătorul de cuvânt al Primăriei Râmniului. Ca o noutate, începând din acestă iarnă, se vor împodobi şi străzi din cartierele Nord şi Ostroveni, dar nu vor mai fi puse ghirlande luminoase pe stâlpii de pe Bulevardul Calea lui Traian. „Din cauza faptului că stâlpii de iluminat public urmează să fie înlocuiţi în perioada următoare, am decis ca în acest an, să nu mai aplasăm pe ei ornamente luminoase", completează Daniel Ionescu.


Râmnicul „se aprinde" în seara de Moş Nicolae


Un alt punct de atracţie pentru locuitorii municipiului va fi Orăşelul Copiilor care îşi va deschide porţile în centrul Râmnicului, începând cu seara din 6 decembrie, de Moş Nicolae. „Va fi o adevărată feerie de lumini. Vom amplasa pe un gard construit pe structură de fier mai multe furtunuri luminoase", adaugă Daniel Ionescu. Cei mai încântanţi de împodobirea oraşului sunt copiii care aşteaptă cu nerăbdare începerea manifestărilor dedicate Crăciunului. „Voi merge în fiecare seară în Orăşelul Copiilor pentru că vreau să văd bradul şi să mă joc printre luminiţe", a spus Mario un băieţel de 5 ani din Râmnic.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite