Râmnicu Vâlcea: Din cauza alunecărilor, casa actorului Remus Vlăsceanu este pe buza prăpastiei (FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Valea Stoinesei a luat-o la vale, drumul scufundându-se cu copaci cu tot, într-un hău de peste 90 de metri

În faţa casei lui Remus Vlăsceanu şi Alina Mangrea, actori la Teatrul Anton Pann din Râmnicu Vâlcea, pământul a luat-o la vale, cu copaci cu tot, rupând o porţiune din DJ 678 B. „Noaptea se aude pământul cu pârâie, pomii au rămas în aer, cele trei diguri care susţineau terasamentul drumului s-au rupt, iar conductele care aprovizionează comuna cu apă curentă au rămas suspendate. Acum două săptămâni ele au cedat. Până să le repare, tone de apă au curs în vale, iar de atunci fenomenul de alunecare evoluază rapid", spune actorul care este şi profesor de teatru în Craiova. Având puterea să treacă peste situaţia delicată, Remus face haz de necaz. „Când drumul se va închide, şi asta pentru nu mult timp, am să dezvolt aici agroturism. Nemaiavând pe unde trece, călătorii se vor opri, le voi pune masa, îi voi lăsa se se joace cu raţele, cu câinii sau chiar să pescuiască în lacul din curtea gospodăriei".

image

Actorul Remus Vlasceanu, pe buza prapastiei. La propriu!

image

Actorul Remus Vlasceanu pe drumul care o ia la vale, din fata gospodăriei


Mai sunt zece metri şi se dărâmă casa


În satul Dealul Scheiu, în spatele casei lui Lazăr Crăciun (58 ani), dealul a pornit la vale, cu livada de pruni cu tot, oprindu-se în albia pârâului Radoşeşti. „Mai sunt zece metri până se dărâmă casă. Am cinci copii, soţie, iar acum , iarna, au venit şi socrii mei din Stoileşti, să locuiască cu noi. Pamântul este argilos şi după asfaltarea drumului comunal, pentru că nu au făcut rigole, apa de pe toate văile s-a scurs în spatele casei şi dealul a luat-o la vale. Situaţia critică mai este la încă şase gospodării. Aici au făcut şi studiu de fezabilitate, se cunosc cauzele, dar problema este că nu sunt bani", spune omul.

image

Casa celor doi actori din Danicei

image

Acasă la actorii Remus Vlasceanu si Alina Mangra


Nu sunt fonduri pentru consolidări


Prefectul Judeţului, Petre Ungureanu, a fost în urmă cu câteva zile la Dinicei, a constat că alunecările sunt active si că există pericolul ruperii definitive a drumului DJ 678 B, a înteruperii alimentării cu apă a comunei, sau în Dealul Scheii, a surpării casei localnicului. Cum deocamdată nu sunt fonduri, până la alocarea acestora de Consiliul Judeţean s-a dispus curăţarea şanţurilor şi rigolelor.

image

O altă alunecare se apropie de casa lui Lazar Craciun, din Valea Scheii (Danicei)

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite