Râmnicu Vâlcea: Diana Mitulescu pictează şi face rochii din hârtie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Îi încântă pe copii la spectacolele de păpuşi care au loc la Teatrul Anton Pann din Vâlcea şi pictează pentru sufletele oamenilor.

profil


NĂSCUTĂ - 31 martie 1975, la Râmnicu Vâlcea.
STUDII - Liceul de Artă din Râmnicu Vâlcea, secţia sculptură.
IDEALURI - Să facă lumea să zâmbească.


  Diana Mitulescu s-a angajat la Teatrul Anton Pann din Vâlcea în ianuarie 2008. „Aveam talent la pictură şi m-au angajat la secţia de păpuşi să fac decorul la spectacole. Aşa am ajuns să fac şi păpuşi pentru spectacole şi să fiu şi actor păpuşar", povesteşte Diana. Din mâinile ei au ieşit în ultimii doi ani mai multe păpuşi pe care copiii le îndrăgesc şi le mângâie după fiecare spectacol. „E mizerie multă şi frumoasă în atelier atunci când facem păpuşi. Fiecare dintre noi contribuie. Cineva ciopleşte, altul finisează, în timp ce altul coase costumele. Pe urmă unul dă cu pensula cu culoare ori cu aracet, iar altul lipeşte părul la păpuşă", spune Diana. Actorii secţiei de păpuşi pregătesc o piesă în două, trei luni. „Nu am un personaj preferat, îmi plac toate. Fiecare poveste în parte are eroii ei, în funcţie de piesă. Fiecare păpuşă are o poveste a ei la care reacţionează copiii. Atât eroii râi, cât şi cei buni sunt îndrăgiţi de copii", susţine Diana. Păpuşile trăiesc prin lumea actorului şi părinţii se simt copii, în timpul spectacolelor.


Câmpiile cu flori de la ţară, la ultima expoziţie


  Diana nu e pasionată doar de păpuşi şi teatru. E pictează foarte mult şi îi place să confecţioneze şi diferite rochii. „Mă simt foarte bine atunci când pictez şi îmi place să lucrez în general cu culori calde. Ele sunt pentru suflet", mărturiseşte artista. Ultimele tablouri realizate de curând de Diana sunt expuse în expoziţia „Culoare şi candoare" de la Galeria Constantin Iliescu de la Consiliul Judeţean. „Am nouă tablouri şi toate simbolizează primăvara în mediul rural. Am reprezentat câmpiile cu flori de la ţară abundând de soare şi lumină. Aşa simt eu că trebuie să avem sufletul plin de soare şi lumină. Vreau ca oamenii să uite pentru o clipă de supărările zilnice când privesc abundenţa de culoare din tablouri şi sufletele lor să se însenineze pentru o clipă", spune Diana. Ea susţine că prin tot ce face încearcă să îi facă pe oameni să zâmbească şi să trăiască prin frumos. Diana e pasionată şi de desig vestimentar şi a creat mai multe rochii pentru diverse expoziţii. De curând a creat patru rochii din material de perdea pe care le-a pictat de mână în culoriile primăverii. Ele au fost prezentate la expoziţia «Culoare şi candoare» şi sunt de vânzare. „Anul trecut am făcut rochii din saci de hârtie. Şi ele au fost prezentate la o expoziţie cu vânzare. Au fost superbe. Fetele care le-au prezentat s-au îndrăgostit pur şi simpu de ele că nu mai dorea să le dezbrace", spune artista.

ce-i place


Să participe la diferite concursuri, să călătorească, să picteze, să distreze copiii cu păpuşile de la teatrul Anton Pann, să lucreze diferite decoruri. Adoră ciocolata.


ce nu-i place


Nu suportă sărăcia şi să nu aibă bani. Nu îi plac oamenii mincinoşi şi răi. Urăşte vocabularul vulgar.


Întrebări şi răspunsuri


Cu ce te mai ocupi în timpul liber?


D.M.: Lucrez la o firmă de decoraţiuni pentru nunţi şi botezuri. Particip la diferite concursuri prin ţară cu surzii că sunt membră în asociaţia lor. Încercăm să demonstrăm că şi eu sunt talentaţi în toate domeniile ca şi ceilalţi oameni.


Pe unde mai aveţi spectacole cu teatrul de păpuşi?


D.M.: Trebuie să mergem într-un turneu cu trupa în Ucraina. Am fost invitaţi de Institutului Cultural Român , în Ungaria ca să prezentăm, mai multe spectacole pentru copiii comunităţii româneşti, din regiunea Odesa.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite