Râmnicu Vâlcea: „Descoperă minunile de piatră ale Olteniei de sub Munte”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

 Administraţia Parcului Naţional Buila-Vânturariţa vrea să atragă, în taberele de creaţie şi Ranger Junior cât mai mulţi tineri din Râmnic. Expoziţia poate fi văzută la bibliotecă, zilnic, mai puţin duminica, până pe 28 februarie 2011.

  La Biblioteca Judeţeană Antim Ivireanul din municipiul Râmnicu Vâlcea s-a deschis, aseară, expoziţia de fotografie „Descoperă minunile de piatră ale Olteniei de sub Munte". Evenimentul a fost organizat de Asociaţia Kogayon, cea care administrează Parcul Naţional Buila-Vânturariţa, cel mai mic din România. „Expoziţia cuprinde 100 de fotografii care au fost realizate în timpul activităţilor de educaţie ecologică desfăşurate în Parcul Naţional Buila-Vânturariţa şi Rezervaţia Naturală Muzeul Trovanţilor Costeşti", a spus Florin Stoican, preşedintele Asociaţiei Gogayon. Fotografiile prezintă peisaje din parc, sectoare de chei, floarea-de-colţ, insecte, imagini din taberele de creaţie şi Ranger Junior care s-au organizat în 2010, şi cu „pietrele care cresc", ori „pietrele care vorbesc sau şoptesc", din Rezervaţia Trovanţilor Costeşti.

 Parcul şi trovanţii, promovaţi prin materiale de prezentare

 „Sunt zone minunate care merită să fie văzute de către turişti. În parc sunt 19 trasee montane marcate, unele mai uşoare, altele mai grele. Le recomand turiştilor care vor să urce pe munte să fie foarte bine echipaţi şi să ceară informaţii cu privire la trasee", a declarat Cristiana Dumitru, voluntar. În cadrul vernisajului expoziţiei au fost prezentate publicului şi materiale de promovare a celor doua arii naturale protejate, realizate în cadrul proiectului „Promovarea ariilor naturale protejate de către tinerii localnici". „Fotografiile prezintă natura în splendoarea ei. Materialele de prezentare sunt foarte interesante în special «Ghidul de prezentare a parcului şi Rezervaţiei Trovanţilor»", a precizat Ion Mustăţea, participant la expoziţie.

4.000 de copii au descoperit minunile naturii

 În cadrul programului Ranger Junior, administraţia parcului a organizat, în ultimii trei ani, peste 120 de tabere şi drumeţii, prezentări, lecţii de educaţie ecologică şi evenimente în şcoliile din zonă. La acţiuni au participat peste 4.000 de copii şi s-au distribuit 1.000 de pliante de promovare a programului şi parcului.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite