Râmnicu Vâlcea: Denisa Elena Drăghici, copilul minune al condeiului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Îşi petrece nopţile citind pentru că vrea să devină o scriitoare de succes. Participă la olimpiadele de religie, joacă teatru şi se autodeclară o perfecţionistă.

profil


NĂSCUTĂ - 14 martie 1992, la Râmnicu Vâlcea.

STUDII- Elevă în clasa a XI-a la Colegiul Naţional Alexandru Lahovari.

IDEALURI- Vrea să devină p scriitoare de succes.

  Denisa este un copil de excepţie la unul dintre cele mai mari colegii din Râmnicu Vâlcea. Munceşte enorm de mult şi acesta chiar este un reproş pe care i-l fac profesorii, părinţii sau prietenii. „O bună parte din fiecare noapte mi-o petrec citind tomuri întregi. Dacă ar fi să mă gândesc de unde această pasiune, aş spune că şi mama îmi citea încă de pe când eu eram în burtică. Cât despre deschiderea orizontului către carte, biblioteca foarte bogată a tatei a fost un excelent îndrumar. În ultima jumătate de an m-am axat pe romane poliţiste", povesteşte. Denisa a scris proză scurtă, poezie, dar visul ei este însă altul. „Lucrez la o schemă de roman poliţist, dar vreau să citesc enorm de mult, să am convingerea că ceea ce voi scrie eu nu se va răgăsi în alte opere", ne spune adolescenta. Intru pe unul dintre blogurile ei şi în titluri precum „Contopire", „Lumea mea", „Raiul", „Pierdută", „M-am îndrăgostit" găsesc adevărate pagini de literatură scrise cu sensibilitatea şi puritatea sufletească a unui adolescent aflat într-o continuă căutare a sinelui. Când Denisa se îndepărtează de masa de scris, „copilul minune al condeiului" se întoarce la treburile din jurul casei. „Trebuie să o ajut pe mama ca să avem grijă de un «astru» mic şi drag la care trebuie să mă întorc, frăţiorul meu ".


Nu caut meserii în funcţie de cât de bine sunt plătite


  Denisa a vrut să-şi verifice abilităţile comunicaţionale aşa că a devenit trainer într-o organizaţie „Liderii Mileniului III" care se ocupă cu educaţia informală. Aşa se face că la mai multe şcoli cu renume din oraş,„ Colegiul Alexandru Lahovari", „Mircea cel Bătrân" sau la Liceul Pedagogic, la clasele IX-XI, a fost profesorul colegilor săi, unii chiar erau mai mari decât ea. „Am folosit metode moderne de predare şi am încercat să-i implic şi pe colegii mei în predarea lecţiilor. Am prezentat 12 module, fiecare având o oră şi jumătate" , povesteşte aprofundând metoda britanică folosită în predare. Este extrem de selectivă şi cu un simţ al umorului extrem de bine dezvoltat. Întrebată cum îşi vede viitorul, răspunde cu o sinceritate dezarmantă: „Aşvrea să urmez Dreptul, să am o profesiune liberală. Nu caut meserii în funcţie de cât de bine sunt plătite. Mă bucură lucrurile mărunte în care găsesc mai multe satisfacţii decât în plăcerea de aţi număra banii". A găsit răgazul să joace şi teatru, iar la „Ariel" a fost distribuită în câteva scene reprezentative. „Am jucat în spectacole în aer liber, în parcul Mircea cel Bătrân sau am fost şi la Craiova cu unul dintre spectacole", ne spune. Dincolo de toate astea, Denisa este o adolescentă foarte credincioasă şi are rezultate meritorii la religie.

Ce-mi place


„Dacă aş avea destul timp şi nu numai, aş călătorii foarte mult. Am văzut în România oraşe precum Piatra Neamţ, care mi-a rămas la inimă. Sunt mereu veselă şi plină de optimism”.

 Ce nu-i place


„Sunt împotriva celor care au prejudecăţi. Nu agreez să categorisesc oameni, să-i cataloghez. Nu mă interesează care sunt ultimele ştiri la jurnalul de la televizor, urăsc matematica, dar nu şi cifrele. Nu agreez calculatorul”.

Întrebări şi răspunsuri


Ce ţi-ai propus anul acesta ca realizare?


D.E.D: Dacă anul trecut m-am calificat la faza judeţeană de religie, anul acesta vreau să mă calific la faza naţională. Îmi place religia pentru că sunt interesată să găsesc răspunsuri la lucruri greu de înţeles.


În ce roluri ai fost distribuită?


D.E.D.: Am jucat rolul principal în „Soacra cu trei nurori" , în „Dl. Goe", am jucat rol de bărbat, am fost „Albă ca Zăpada". Actoria am privit-o ca pe o provocare şi de aceea am vrut să-mi verific potenţialul.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite