Râmnicu Vâlcea: Datornicii i-au lăsat fără apă pe bunii platnici

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Oamenii se aprovizionează cu apă din magazine şi de la fântâna lui „Miuţă". Cea mai mare datorie, de peste 7.600 lei, e înregistrată la un apartament al Primăriei Râmnicului pe care instituţia îl are închiriat.

De patru zile, râmnicenii care locuiesc în blocurile C19 şi C20 din cartierul Ostroveni al municipiului Râmnicu Vâlcea nu au apă rece la robinet. „Furnizorul ne-a tăiat apa rece de pe doi septembrie 2010 pentru că multă lume din bloc nu a plătit-o. Nu e în regulă deloc pentru că, eu am toate facturile achitate la zi şi stau fără apă. Am noroc cu copiii că îmi aduc ei apă plată de la magazin pentru consum şi mâncare", povesteşte Anica Popa de 82 ani, care stă pe scara B, din blocul C19. SC Acvarim SA a înterupt apa rece la blocurile C19 şi C20 din cauza datoriilor de 32.950 lei.


Apartamentul primăriei cu cele mai mari restanţe


Ion Chiriţescu, censor la Asociaţia AS PRO Gladiola spune că, oamenii au rămas fără apă rece pentru că, anumiţi locatari nu plătesc. „De exemplu, avem un apartament al primăriei, în C19 care e închiriat, unde nu s-au mai achitat facturile de câţiva ani. Cu penalizări cu tot, debitul e de peste 7.600 lei. A stat o persoană cu handicap, apoi mai multe rude ale ei şi nici nu ştim exact cine mai stă. Am anunţat primăria de mai multe ori, dar nu am primit niciun răspuns", declară Ion Chiriţescu. Restanţe mari sunt şi în C20, unde sunt apartamente cu facturi neplătite de 3.800 lei şi 6.700 lei. De când s-a înterrupt apa, conducerea administraţiei a mers din uşă în uşă şi le-a cerut oamenilor să plătească. „Datoria pe care o mai avem la apă a scăzut la 22.000 lei. Dacă achităm încă 7.000 lei, în cursul zilei de azi, Acvarim va da drumul la apă. Am reuşit să strângem 2.000 lei", a precizat Chiriţescu. Printre datornici sunt şi oameni cu stare, patroni de firme. În zona Ostroveni, Acvarim a întrerupt apa la mai multe blocuri săptămâna trecută. „De când am început debranşările s-a recuperat peste 100.000 lei de la populaţie. Acţiunea continuă pentru a recupera banii", a declarat Octavian Herţa, purtătorul de cuvânt al SC Acvarim SA.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite