Râmnicu Vâlcea: Datoriile transformă Maternitatea în secţie a Spitalului de Urgenţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

  Din cauza datoriilor foarte mari la furnizorii de medicamente, mâncare sau utilităţi Maternitatea va fi transformată în secţie a Spitalului Judeţean de Urgenţă.

  În această dimineaţă, managerul Spitalului de Obstetrică-Ginecologie, doctorul Marian Stoica a spus că restructurarea numărului de paturi este soluţia pentru ca acest spital să mai poată funcţiona. „Patruzeci şi trei de paturi au fost reduse, din 193 am mai rămas cu 150. Restructurarea era inevitabilă pentru că cheltuielile sunt foarte mari şi nu mai puteam face faţă. Casa de Asigurări nu decontează decât 90% din fondul de salarii, iar noi aveam cheltuieli mult mai mari. Maternitaea va deveni secţie a Spitalului de Urgenţă", spune managerul Marian Stoica.

 Spitalele vâlcene pline de datorii


  Luminiţa Apostolescu, directorul Direcţiei de Sănătate Pulblică (DSP) Vâlcea spune că pe site-ul Ministerului este în dezbatere publică proiectul prin care se va decide numărul de paturi ce vor reveni fiecărui medic. Luna aceasta, patru spitale din judeţul Vâlcea vor fi preluate de Consiliul Judeţean. Spitalele au o datorie de 14,8 milioane de lei către furnizorii de medicamente, alimente şi utilităţi. „Spitalul de Obstetrică şi Ginecologie (SOG), Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU), Spitalul de Psihiatrie Drăgoeşti şi Spitalul Judeţean de Pneumoftiziologie Constantin Anastasatu din Mihăeşti au acumulat lalolaltă datorii de peste14,8 milioane lei. Cea mai mare datorie, de 11,9 milioane lei o are Spitalul Judeţean de Urgenţă", a declarat Ion Stanciu, purtătorul de cuvânt al CJ Vâlcea.


CJ cere sprijinul Ministerului Sănătăţii


  Conducerea judeţului nu are cu ce să acopere datoriile. CJ nu are nici suport, nici resurse financiare. Pentru a le prelua, CJ cere Ministerului Sănătăţii să deconteze, la data predării sau eşalonat, în cel mult 90 de zile, toate datoriile înregistrate până la 30 iunie 2010, de cele patru unităţi sanitare. CJ solicită să îi fie asigurate resursele financiare pentru realizarea în condiţii optime a activităţii spitaliceşti până la sfârşitul anului.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite