Râmnicu Vâlcea: Dascălii învaţă să predea după cele mai noi metode didactice

0
Publicat:
Ultima actualizare:

2000 de cadre didactice vor participa la cursuri de formare gratuite în cadrul unui proiect accesat de Inspectoratul Şcolar. Proiectul se va derula până în octombrie 2013 şi are o valoare de 16.102.550 lei. Cadrele didactice vor participa la 4 cursuri de formare.

Profesorii vâlceni vor beneficia de formare profesională în următorii doi ani în cadrul proiectului „Program de formare inovativ-carieră de succes în învăţământul preuniversitar". „Programul de formare a fost elaborat în urma realizării unui studiu aprofundat, o analiză de nevoi, realizată de şase experţi care au aplicat şi evaluat chestionare asupra unui eşantion format din 100 de cadre didactice vâlcene", a declarat profesorul Maria Ochescu, managerul proiectului. Valoarea proiectului este de 16.102.550 lei, iar obiectivul general vizează îmbunătăţirea accesului şi a participării cadrelor didactice din învăţământul preuniversitar la oportunităţi de formare în domenii prioritare de reformă în educaţie.


Profesorii debutanţi şi cei de la sat, incluşi în proiect


„Cursurile vor fi realizate pentru a veni în ajutorul profesorilor debutanţi pentru acoperirea deficienţelor din pregătirea iniţială, fiecare modul de curs conţinând abordări teoretice şi practice suplimentare. Cursuri speciale vor fi elaborate şi pentru cadrele didactice din mediul rural sau care lucrează cu elevi din medii dezavantajate", completează Maria Ochescu. Cursurile sunt acreditate, iar cadrele didactice vor obţine 90 de credite transferabile. Totodată, cursurile vizează formarea profesorilor în competenţe IT şi în metode de educare atractive. „Dascălii vor avea posibilitatea să cunoască şi să aplice metode interactive de predare sau învăţare, să stabilească o comunicare mai eficientă cu elevii, să aplice metode de a stimula şi determina implicarea activă a elevilor la orele de curs în concordanţă cu particularităţile de vârstă ale acestora", a completat Gabriela Ene, inspectorul general al Inspectoratului Şcolar Judeţean Vâlcea.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite