Râmnicu Vâlcea: Dascălii fără performanţe vor fi primii disponibilizaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dascălii care nu fac performanţă pot rămâne fără catedre
Dascălii care nu fac performanţă pot rămâne fără catedre

În această perioadă, inspectorii şcolari vâlceni fac verificări în toate unităţile şcolare din teritoriu. 250 de cadre didactice vor rămâne începând din această toamnă fără posturi, mai multe şcoli din judeţ închizându-şi porţile. 

Şi astăzi, inspectorii şcolari au mers prin unităţile de învăţământ din teritoriu pentru a verifica performanţele dascălilor şi pentru a pune la punct soluţii privind închiderea unităţilor şcolare şi implicit reducerea numărului de catedre şcolare. „Vom avea în jur de 60 de şcoli pe care le vom comasa. Mergem în judeţ pentru a rezolva toate problemele legate de închiderea şcolilor. Au fost probleme în localităţile Tomşani şi Fârtăţeşti, dar împreună cu primarii de acolo am reuşit să găsim cea mai bună soluţie pentru copii şi dascălii lor", a precizat Ion Gava inspector şcolar general adjunct în cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Vâlcea.


Profii de mate, primii vizaţi


Probleme vor fi la încadrarea învăţătorilor şi a profesorilor de ştiinţe exacte. „Se vor reduce 250 de posturi, mai dificil fiind la învăţători şi la catedrele de ştiinţe exacte. Cei care au puţini elevi la clasă şi cei fără performanţe şcolare vor fi primii trecuţi pe lista neagră", a precizat Gabriela Ene, inspectorul şcolar general al ISJ. Până pe 22 martie se va face reducerea, iar la sfârşitul lunii aprilie se vor face înscrierile pentru dascălii care doresc transfer sau pretransfer. „Este o situaţie foarte grea, mai ales pentru cei care predăm matematica. Am fost anunţaţi că s-ar putea ca şi cei care suntem profesori titulari de ani buni să ne trezim fără catedră. Suntem disperaţi şi stăm cu teamă să nu rămânem fără serviciu", a spus Ioana Popa, profesoară de matematică în localitatea Vlădeşti.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite