Râmnicu Vâlcea: Daniela Marinaş cântă pentru oamenii aflaţi în necaz

0
Publicat:
Ultima actualizare:

 Iubeşte muzica populară şi spune că melodiile reprezintă un mod de viaţă . Nu îşi neglijează nici şcoala, dar vrea să fie o cântăreaţă de succes.

profil

Născută - 11 martie 2000, la Râmnicu Vâlcea.


Educaţie - Elevă la Şcoala Generală Goleşti, clasa a V-a.


Ideal - Să ajute cât mai mulţi oameni cu probleme.


  Daniela Marinaş a participat de-a lungul anului trecut, dar şi în primele zile ale acestui an la nenumărate recitaluri menite să sprijune cauzele sociale. A cântat pentru mai mulţi tineri aflaţi în dificultate şi spune că de cele mai multe ori faptele bune sunt singurele lucruri care contează cu adevărat. „M-am înscris în grupul Rossini în urmă cu o jumătate de an deoarece prietenii şi părinţii mi-au spus că am talent la muzică. Ce-i drept îmi place foarte mult muzica populară autentică pe care, până acum o jumătate de an o ascultam cu mare plăcere. Acum pot să spun cu mândrie că o pot cânta cu aceeaşi plăcere", povesteşte eleva de clasa a IV-a. Ea mai afirmă că este, alături de grupul său a participat la nenumărate recitaluri organizate pentru ajutarea unor copii cu dificultăţi sau unor familii cu probleme sociale. „Ultima dată am cântat pentru o mămică imobilizată în scaun cu rotile. Acţiunea noastră a acut şi un rezultat, iar cei de la primărie au ajutat-o pe această femeie să poată oferii copilului ei un Crăciun mai vesel", spune Daniela.


Descoperită de Mariana Duţă


 Daniela Marinaş mai afirmă că pasiunea ei pentru muzica populară a fost descoperită de către fondatorarea grupului Rossini, Mariana Duţă. „La doamna Mariana am ajuns prin intermediul şcolii la care învăţ. Doamna a dorit să decopere copii talentaţi care să facă parte din acest grup. De atunci tot cânt şi învăţ foarte multe despre muzica populară dar şi despre tradiţii şi obiceiuri. Cel mai mult îmi plac tradiţiile de Sărbători", spune Daniela. Ea va participa, alături de grupul din care face parte la mai multe evenimente culturale în acest an printre care şi la un concurs organizat pentru grupurile de copii de către o fundaţie din Capitală. Daniela spune că familia sa a încurajat-o să meargă pe acest drum al muzicii populare chiar dacă nici unul din rudele sale nu a avut talent la muzică. „Eu sunt de părere că talentul se poate cultiva prin foarte multă muncă. Eu particip aproape zilnic la repretiţii alături de colegii mei şi pot să spun că într-o perioadă scurtă de timp mi-am îmbunătăţit modul în care cânt şi în care înţeleg muzica", mai spune Daniela. Ea afirmă că este motivată să participe la recitaluri de faptul că de fiecare dată acestea atrag atenţia oamenilor asupra celor care sunt în suferinţă şi au nevoie de ajutor. „Cred că fiecare suntem datori cu câte un gest, cât de mic, pentru a-i ajuta pe alţii. Sunt copii care nu merg la şcoală din lipsa banilor sau părinţi care nu le pot asigura celor mici mâncare sau căldură. Noi pentru aceşti oameni cântăm", spune Daniela Marinaş.


Întrebări şi răspunsuri


Cât de mult înseamnă grupul Rossini pentru tine?


D.M.: Este foarte important pentru că prin intermediul acestuia ştiu ce vreau să fac în viaţă. Acolo am prieteni care mă sprijină şi oameni care ne învaţă multe lucruri bune.


Ce vrei să ajungi când vei fi mare?


D.M.:
Mi-ar place să fiu o vestită cântăreaţă de muzică populară, iar lumea să ma asculte şi să mă aplaude. Aş vrea totuşi să continui să îi ajut pe cei care nu se pot ajuta singuri.


Ce-i place

Să asculte muzică toată ziua şi să se plimbe cu prietenii prin oraş. Spune că nu trece zi fără să asculte o melodie populară, în special cele olteneşti.

Ce nu-i place

Nu vrea să se certe cu nimeni şi nu îi agrează pe oamenii nervoşi şi certăreţi. Nu îi plac manelele şi nici colegii cu nasul pe sus.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite