Râmnicu Vâlcea: Cutremur în învăţământul vâlcean

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cadrele didactice se tem că îşi vor pierde serviciul
Cadrele didactice se tem că îşi vor pierde serviciul

77 de cadre didactice vor intra în restrângere de activitate din această toamnă. Majoritatea posturilor care vor dispărea sunt din mediul rural. Cele mai multe dintre acestea se încadrează în învăţămânul primar, urmând apoi cel gimnazial.

27 de unităţi şcolare din tot judeţul îşi vor închide porţile începând cu data de 1 septembrie. „Chiar dacă nu îmi place, trebuie să vă spun că 27 de şcoli care au fost rebilitate de curând, după cele mai noi standarde, vor intra în procesul de comasare", a precizat Gabriela Ene, inspectorul general al Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Vâlcea. Cadrele didactice vâlcene au fost anunţate că au fost afişate deja la ISJ şi listele cu şcolile care sunt vizate pentru restrângerea de activitate. „Dacă într-o şcoală există restrângere de activitate, în perioada următoare, pe baza calendarului mobilităţii cadrelor didactice urmează etapa de pretransfer, restrângere, completare de catedră şi atunci, primii de care ne ocupăm sunt cei care nu au catedră completă sau care se găsesc în restrângere de activitate", a adăugat Gabriela Ene, inspectorul şcolar general vâlcean.


Teroare printre profesorii de la ţară


Cele mai multe cadre didactice care intră înrestrângere de activitate îşi desfăşoară cursuile la şcolile din mediul rural. „Vor fi 77 de persoane care intră în restrângere, însă aceştia nu trebuie să îşi facă probleme pentru că nu vor rămâne pe dinafară. Ne vom ocupa pentru a fi reintegraţi şi pentru a le face o catedră întreagă", a mai spus Gabriela Ene. Între timp, printre profesorii care predau pe la şcolile de la sate domneşte teroarea. „Îmi este şi frică să mă gândesc că s-ar putea ca din toamnă să nu mai am serviciu. Predau de aproape trei ani la o şcoală din localitatea Tomşani şi am înţeles că s-ar putea să rămân fără post. Este o mare bătaie de joc ceea ce se întâmplă cu învăţământul românesc", a spus Mariana Roşca, învăţătoare. De asemenea, conducerea ISJ Vâlcea a anunţat că până la data de 17 iunie, 140 de cadre didactice vor fi pensionate. „Noi am discutat cu toţi partenerii implicaţi în actul educaţional. Inspectorii, care răspund de anumite zone, au mers în teren şi au discutat cu primarii, cu directorii pentru a reuşi să comaseze anumite şcoli care nu mai au o anumită justificare din punctul de vedere al numărului de elevi pe care-l au", concluzionează Gabriela Ene.

CASETA
Promisiuni pentru microbuze
O problemă pentru elevii care învaţă la şcolile din mediul rural este transportul. Se pare însă că Ministerul Educaţiei şi Cercetării va cumpăra în perioada următoare 100 de microbuze şcolare, dintre care, 23 vor fi distribuite judeţului nostru.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite