Râmnicu Vâlcea: Curba morţii de la Slătioara stârneşte controverse în rândul şoferilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Îngerii care au murit în accidentul de la Slătioara
Îngerii care au murit în accidentul de la Slătioara

  Diferenţa de nivel dintre carosabil şi acostament nu dă şansă şoferilor de a evita evenimentele rutiere nefaste. Drumarii spun că nicio lege din România nu statuează norme privind aceastră diferenţă diferenţa.

 Gigi Savu, tatăl uneia dintre victimele celui mai cumplit accident rutier care a avut loc la 2 octombrie la Slătioara, cernit de durere după trei luni de la înmormântarea fiicei lui, Alina (20 ani), a ieşit azi dimineaţă în poartă şi ne-a spus: „Abia acum simt durerea care mi-a lăsat-o în suflet pierderea fiicei mele. Nu vreau nimic de la nimeni, pentru că banii nu pot să-mi aducă fata înapoi. Ceea ce mă intrigă este faptul că în acelaşi loc, recent, un şofer mi-a spus că era să păţească la fel. Diferenţa de nivel dintre şosea şi acostament este foarte mare şi dacă te pierzi şi prinzi bordura nu te mai poţi redresa", a spus nenea Gigi cu ochii împăienjeniţi de lacrimi.


Denivelările dintre şosea şi acostament nu sunt stipulate prin lege


 Şeful DN Vâlcea, ing. Eugen Mănescu, întrebat despre denivelarea dintre şosea şi acostament, a spus: „Doar dacă această denivelare este mai mare de trei metri noi suntem obligaţi să construim parapete. În rest, suprafaţa de rulare este delimitată de acostament prin linie continuă şi dincolo de drumul în sine, nu mai este treaba noastră". Av. Paul Angelescu, specializat pe cercetarea accidetelor rutiere a afirmat că nicio lege în România nu prevede cât să fie diferenţa de nivel dintre acostament şi drumul în sine. Dosarul morţii celor trei tineri este, deocamdată, în cercetare, la Srviciul Poliţiei Rutiere Vâlcea. „Principalul vinovat în comiterea accidentului a murit în acel eveniment şi astfel nu a mai început urmărirea penală", a spus insp. Diana Smărăndoiu, purtătorul de cuvânt al IPJ Vâlcea.

Casetă


Trei morţi sub un camion cu cărbune


La 2 octombrie, Matizul unei firme de distribuţie condus de Adrian Cernea (23 ani), din Sălăturcel a pătruns pe contrasens intrând sub un camion încărcat cu cărbune, care circula din sens invers. Din accident au murit Alina Savu (20 ani), din Alunu, Luiza Dumitrana (21 ani), din Berbeşti şi conducătorul auto.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite