Râmnicu Vâlcea: Cristi Lazăr a învăţat fotbal de la Mircea Lucescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

A jucat peste 300 de meciuri în Liga I, lucru cu care se mândreşte. Este antrenorul echipei de juniori a CSM Râmnicu Vâlcea, lidera seriei.

Cristi a început fotbalul la vârsta de zece ani, la Electronistul Curtea de Argeş, echipă antrenată la vremea aceea de regretatul fotbalist Iacob Olaru. A evoluat la această formaţie până la 16 ani, după care a fost cooptat de FC Argeş, grupare unde consideră că s-a cizelat ca fotbalist. După  ce a terminat junioratul, Cristi a ajuns la Râmnicu Vâlcea în urma unui trial, el fiind jucător sub 21 de ani, care a venit după stagiul militar. A debutat la Chimia în 1983, echipă care era pregătită atunci de Ion Oblemenco. După şase ani petrecuţi la clubul din Zăvoi, fostul fotbalist a fost transferat la Dinamo Bucureşti, unde antrena pe atunci Mircea Lucescu.

„Ne respectam unii pe alţii“

„Am fost foarte bucuros, dar aveam mari emoţii, mai ales pentru că mă pregăteam sub comanda lui Lucescu, cel mai mare antrenor al fotbalului românesc, în opinia mea“, spune Cristi Lazăr, care a câştigat cu Dinamo campionatul, Cupa României şi a ajuns până în semifinalele Cupei Cupelor.

După revoluţie, Cristi Lazăr a trecut la o altă echipă valoroasă pe vremea aceea, Inter Sibiu. A jucat aici timp de şase ani, din care cinci în prima divizie. „În afară de sezoanele petrecute la Chimia Râmnicu Vâlcea, la Sibiu m-am simţit cel mai bine. Şi aici am avut parte de antrenori consacraţi cum ar fi Florin Halagian, Viorel Hizo, Jean Gavrilă şi alţii. Deşi erau mulţi jucători valoroşi în echipă, eu eram titular de drept. Ne respectam unii pe alţii şi asta ne-a adus multe satisfacţii“, povesteşte fostul fotbalist.

Are rezultate foarte bune şi ca antrenor

Cristi şi-a încheiat cariera de jucător în Ungaria, unde a evoluat pentru un sezon la Dunaferr, formaţie la care evolua şi soţia sa, Nicoleta, la handbal feminin. În anul 1997 s-a apucat de antrenorat la FC Vâlcea, formaţie care a avut mai multe denumiri de-a lungul anilor.
Cea mai mare performanţă pe care a avut-o aici a fost promovarea echipei CSM Râmnicu Vâlcea în 2004, unde era antrenor secund. „A fost o perioadă frumoasă, în care am dovedit că putem face performanţă prin jucători talentaţi care, deşi nu erau aşa cunoscuţi, au demonstrat că au valoare de a juca în prima ligă“, a spus antrenorul. La nivel de juniori, cu echipa de republicani s-a calificat în faza semifinală a Campionatului Naţional de la Timişoara, unde a terminat în primele opt echipe ale României.  În prezent, Cristi pregăteşte echipa de juniori I a formaţiei vâlcene, care ocupă primul loc în seria în care se află, cu un meci înainte de terminarea turului de campionat.

Ce-i place
„Urmăresc meciurile de handbal ale echipei Oltchim Râmnicu Vâlcea, dar şi alte meciuri care se joacă la Sala Polivalentă, având în vedere că soţia mea este tot antrenoare, dar de handbal. Ador excursiile, drumeţiile şi să petrec timp cu foştii colegi.“

Ce nu-i place
„Nu suport muzica zgomotoasă. Pe vremea mea se asculta muzică bună pe unde te duceai cu prietenii să te distrezi, acum simţi că îţi explodează capul în unele localuri.“

Întrebări şi răspunsuri
Există neînţelegeri între antrenori?
C.L.: Din păcate există foarte multă rivalitate nejustificată între antrenori. Probabil că sunt şi alte interese, pe care numai unii le înţeleg. Eu îmi văd de treaba mea şi sunt fericit că elevii mei au rezultate.
Care este diferenţa dintre fotbalul de când jucaţi dumneavoastră şi cel de acum?
C.L.: Când jucam eu fotbal, nu se ţinea cont de bani. Acum se investeşte foarte mult în fotbal şi se joacă foarte slab. Jucătorii sunt într-o condiţie slabă, avem un fotbal fără calitate.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite