Râmnicu Vâlcea: Corina Popescu, un manager interesat de soarta copiilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Este de 16 ani în cadrul organizaţiei World Vision unde a avut posibilitatea să lucreze cu zeci de copii. Ca manager şi-a format o echipă stabilă şi bine închegată.

NĂSCUTĂ. 14 ianuarie 1967 în Alexandria, judeţul Teleorman.
STUDII. Facultatea de Asistenţă Socială şi Psihopedagogie Specială Piteşti.
FAMILIE. Necăsătorită.


Persoană comunicativă şi deschisă spre lucrurile noi, Corina este în prezent managerul organizaţiei World Vision, Biroul Zonal Râmnicu Vâlcea. „Lucrez în cadrul organizaţiei din anul 1994 când am început munca cu proiectul «Copiii României» în Alexandria. Proiectul prevedea acordarea de îngrijiri copiilor din orfelinate", rememorează Corina Popescu. Deşi la început nu avea experienţă în lucrul alături de micuţi, Corina povesteşte că s-a mobilizat şi având alături mai multe colegele, a hotărât să înveţe totul despre nevoile copiilor. „În anul 1997, proiectul a luat sfârşit în Alexandria. Atunci, am luat o hotărâre care practic, mi-a schimbat viaţa. Am decis să mă mut la Râmnicu Vâlcea, unde aveam să mă ocup de acelaşi proiect", povesteşte Corina Popescu. Managerul îşi aminteşte că totul a fost o provocare. „În Râmnicu Vâlcea nu cunoşteam pe nimeni, dar nu m-am descurajat şi fiind alături de o colegă din Alexandria ce decisese să vină cu mine, am continuat să lucrăm cu micuţii din orfelinatele şi mai apoi din centrele de plasament vâlcene", îşi aminteşte Corina.


Copiii care ţi se lipesc de suflet


La Râmnicu Vâlcea a fost impresionată de faptul că micuţii beneficiau de condiţii ceva mai bune în centrele de plasament decât cei din Alexandria. „Toată lumea se lovea însă de aceeaşi problemă, personal insuficient în centre. Noi, aici încercam să intervenim. Lucram cu cei mici, comunicam cu ei. Ofeream programe de reintegrale a micuţilor din centrul de plasament în cadrul unei familii naturale", povesteşte managerul. Cel mai dificil era că, în toată această perioadă, nu trebuia să se creeze o legătură prea strânsă între personalul specilizat şi copii. „Ştiam de la început că nu trebuie să ne ataşăm de copii foarte mult şi nici ei, de noi. De aceea, ne comportam cu toţi la fel, însă este foarte greu. Sunt într-adevăr unii micuţi care ţi se lipesc pur şi simplu de suflet, iar ulterior, despărţirea de ei este dificilă", mai spune Corina Popescu. Un alt proiect de care s-a ocupat ulterior, a fost „Speranţă pentru HIV/SIDA". „Trei ani am coordonat acest proiect de informare. Mergeam prin şcoli şi făceam campanii pentru elevi şi profesori", adaugă Corina. Din anul 2006, Corina Popescu este managerul echipei de la Vâlcea şi spune că mulţumirea cea mai mare o reprezită persoanele minunate pe care le are alături. „Mă bucur că suntem o echipă echilibrată şi stabilă, alcătuită din oameni sinceri, comunicativi. Între noi, există o bună cooperare şi o atmosferă deschisă", adaugă managerul World Vision, filiala Vâlcea.


Întrebări şi răspunsuri


În ce proiecte v-ar plăcea să vă mai implicaţi?

Mi-ar plăcea să pot realiza un program pentru părinţi. De fapt, ceea ce vreau să spun este că, aş realiza un program pentru ca părinţii să înveţe să redevină părinţi. Aceştia trebuie să comunice mai mult cu copiii lor şi să vadă care sunt în realitatea nevoile micuţilor lor.
Ce a însemnat munca în cadrul organizaţiei World Vision?
O perioadă deosebită din viaţa mea, în care am reuşit să cunosc foarte mulţi oameni din foarte multe medii sociale. De-a lungul anilor, am întâlnit familii sărace, dar cu mare credinţă în Dumnezeu, oameni simpli ce oferă adevărate pilde de viaţă.


Ce-i place

Să meargă în drumeţii la munte alături de prieteni, cu cortul, să facă foc de tabără şi grătar. Îi place să interacţioneze cu echipa alături de care lucrează.
Ce nu-i place
Nu suportă persoanele care ascund adevărul şi consideră că minciuna este de neiertat. Nu-i plac persoanele ipocrite şi infatuate.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite