Râmnicu Vâlcea: Contribuabilii vâlceni sunt campioni la plătitul dărilor către stat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

97,2 % din totalul contribuabililor vâlceni care aveau obligaţia să depună „declaratia unică", au depus-o în termen. Cei care n-au depus-o, pot să o facă în următoarele zile.

Judeţul Vâlcea se află pe un loc fruntaş pe ţară în ceea ce priveşte depunerea „declaraţiei unice" (112). Până la 25 februarie, termul limită de depunere, 97,2 vâlceni din totalul contribuabililor care aveau această obligaţie, potrivit evidenţelor fiscale, au depus la Fisc, în termenul legal, „Declaraţia unică" validă. Potrivit informaţiilor furnizate azi de biroul de presă al Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Vâlcea (DGFP), dintre aceştia, 8,1 % contribuabili au optat pentru depunerea prin internet. În totalul declaraţiilor depuse, rata de eroare (declaraţii invalide) a fost de 6,2 %, în cazul depunerii la ghişeu şi de 7,1 %, la cele on line.


De la 1 iulie declaraţia 112 se va depune doar pe Internet


Gheorghe Gogîrnoiu, directorul executiv al DGFP Vâlcea a declarat: „Campania intensă de informare a opiniei publice privind obligaţia depunerii Declaraţia 112 desfăşurată de la începutul anului, întâlnirile şi atelierele de lucru organizate cu participarea mediului de afaceri - contribuabili mici şi mijlocii, persoane fizice care au calitatea de angajator, extinderea numărului de ghişee de primire la majoritatea unităţilor teritoriale şi, în special, buna funcţionarea a sistemului informatic al Finanţelor Publice au asigurat această reuşită. Prin reunirea a patru declaraţii în Declaraţia 112 şi depunerea ei într-un singur loc, la Administraţia Fiscală, sistemul declarativ a fost simplificat, contribuabilul economisind astfel timp şi bani. Contribuabilii care au depus Declaraţia 112 cu erori trebuie să se prezinte, în termen de 3 zile, pentru corectare, iar cei care nu au reuşit să depună Declaraţia unică în termen din diverse motive pot să-şi îndeplinească obligaţia în zilele următoare.Întrucât, de la 1 iulie, depunerea Declaraţiei 112 prin internet va fi obligatorie şi va simplifica şi mai mult sarcinile contribuabilului, scutindu-l de deplasarea la Fisc, adresăm rugămintea de a nu fi amânată achiziţionarea certificatului digital calificat de semnătură electronică necesar pentru depunerea declaraţiei prin internet".

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite