Râmnicu Vâlcea: Construcţia bisericii Sf. Gherasim va fi demolată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

   Zidurile ridicate cu ani în urmă se află într-un stadiu avansat de degradare şi pun în pericol viaţa copiilor de la complexul de locuinţe sociale, deoarece ei se joacă în biserică.

   Consilierii locali ai municipiului Râmnicu Vâlcea au votat, acum trei zile, proiectul de hotărâre, prin care va fi demolată construcţia lăcaşului de cult Sf. Gherasim din incinta complexului de locuinţe sociale, fost azil de bătrâni, din cartierul Ostroveni. „Locatarii blocurilor din zonă au cerut demolarea construcţiei, deoarece ea reprezintă un real pericol pentru copii lor. Micuţii se joacă acolo şi există riscul să aibă loc accidente", a declarat, Romeo Rădulescu, primarul oraşului. Biserica a fost proiectată ca o capelă pentru bătrâni şi construcţia ei a început în anul 1995. Cum cele patru corpuri ale azilului au fost abandonate şi biserica a avut aceeaşi soartă. Trei din cele patru corpuri au fost transformate în locuinţe sociale de primărie şi au fost date beneficiarilor în folosinţă, în luna martie 2010.


 Se caută teren pentru biserică


   Şi astăzi, copiii se jucau prin biserică. „Ei nu intră doar în biserică, ci şi în unul din corpurile nefinalizate ale azilului. În corpul respectiv ajung la etaj şi există riscul să cadă de acolo. Am cerut în mai multe rânduri la primărie să vină să le închidă, dar nu s-a făcut nimic", a precizat Cristian Stoenescu, locatar în zonă. Demolarea clădirii a fost cerută şi de Arhiepiscopie care a solicitat schimbarea ampasamentului într-o altă zonă din cartier, motivând imposibilitatea continuării datorită gradului avansat de degradare, precum şi a amplasamentului foarte apropiat de corpurile clădirilor locuinţelor sociale. „Dacă clădirile din zonă aveau destinaţie de azil rămânea şi biserica. Construcţia e ca o capelă, mică, şi nu corespunde nevoilor oamenilor din zonă", a precizat preotul Emilian Groşenoiu din cadrul Arhiepiscopiei. Între primărie şi Arhiepiscopie au loc discuţii legate de   găsirea un teren în zonă pentru a ridica o biserică nouă.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite