Râmnicu Vâlcea: Consiliul Judeţean va moderniza Sala de Şedinţe cu 8,9 milioane lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

 Sala a fost construită acum 42 de ani şi de atunci nu s-a mai investit niciun leu în ea şi a ajuns o "mizerie" după cum susţin autorităţile.

  În an de criză Consiliul Judeţean Vâlcea modernizează şi extinde Sala de Şedinţe din cadrul instituţiei. Investiţia se ridică la 8,9 milioane lei, fonduri alocate din bugetul propriu al judeţului. 6,4 milioane lei vor fi alocaţi anul acesta, iar restul sumei în următorii ani. „Această sală e o pată neagră pentru instituţia noastră. De când a fost construită, în anul 1969, în sală nu s-a mai investit nici un leu", a declarat Ion Cîlea, preşedintele CJ Vâlcea. Sala a fost utilizată pentru şedinte, spectacole şi cinematograf. Şeful judeţului susţine că sala a ajuns „mizerabilă". „Intervenţia e necesară datorită gradului precar de dotare din punct de vedere tehnic, instalaţiile de ventilaţie nu sunt funcţionale, scaunele sunt degradate, iar zugrăveala e aceeşi de 42 de ani", a spus Cîlea. Potrivit proiectului de modernizare sala va fi extinsă cu un corp de clădire care va adăposti spaţiile suport pentru scenă, cabinele şi vestiarele actorilor şi vor fi amenajate şi birouri pentru angajaţii CJ. Noul corp va avea 670 de metri pătraţi.

 Sala va avea 409 locuri, după modernizare

  „Această modernizare a sălii nu e oportună acum. Decât să facem o sală de congrese mai bine alocăm cele câteva zeci de miliarde de lei vechi spitalelor", e de părere Bogdan Amaşi, consilier judeţean. Indicatorii tehnici ai investiţiei au fost aprobaţi de consilierii judeţeni, iar preşedintele CJ susţine că sala nu va fi una pentru congrese, ci va fi folosită de toţi cetăţenii. „Suma mi se pare enorm de mare pentru o modernizare de sală. Nu cred că e o investiţie bună pe criza asta", spune Marius Oprică, inginer. După modernizare şi extindere, Sala de Şedinţe a CJ va avea 409 locuri, iar vâlcenii sunt aşteptaţi într-un nou décor la spectacole de teatru şi la film.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite