Râmnicu Vâlcea: Consiliul Judeţean şterge din pix penalizările CET-ului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
CET Govora
CET Govora

Recuperarea penalizărilor a fost sistată deoarece furnizorul de energie termică are de adunat la rându-i datorii de milioane de lei.

  Consiliul Judeţean Vâlcea a anulat astăzi datoria de peste 870.000 de lei pe care CET-ul le are faţă de instituţie. Banii reprezintă penalizări de întârziere pentru neplata redevenţei de mai multe luni, iar decizia s-a luat astăzi în cadrul ultimei şedinţe de Consiliu Judeţean de pe acest an. „Pentru că CET-ul a plătit integral datoria pe care o avea faţă de noi, a cerut anularea penalizărilor. Furnizorul de energie termică avea de plătit, sub formă de redevenţă 3,29 milioane de lei, sume neachitate din lunine august, septembrie şi decembrie. Ulterior, în decursul acestei luni CET această sumă. Recent ni s-a cerut ştergerea penalizărilor calculate", a declarat Ion Cîlea, preşedintele CJ Vâlcea.


Lipsă acută de lichidităţi


  Ca să obţină scutirea conducerea CET a motivat că a avut de acoperit un credit contractat pentru cumpărarea de combustibil pentru cazanele centralei dar şi că întâmpină greutăţi mari în recuperarea datoriilor de la populaţie şi agenţii economici. „Scutirea o cerem pentru că ducem lipsă de lichidităţi. Nu s-au virat banii nici din subvenţiile guvernamentale şi cele locale, iar clienţii de pe platforma chimică au probleme cu achitarea facturilor. Nu reaua credinţă ne caracterizează în raporturile cu CJ sau cu alţi furnizori, ci blocajul financiar în care ne aflăm", explică Mihai Bălan, director general al CET Govora. Cu banii pe care CJ nu îi va încasa de de la CET, instituţia ar fi putut plăti o parte din confinanţarea de un milion de lei a proiectului de reabilitare a Maternităţii, ce şi acum aşteaptă surse financiare.


Marii datornici sunt pe platforma chimică


  Datele furnizate de CET Govora arată că furnizorul de agent termic are de recuperat suma totală de 12,7 milioane de lei. Numai Uzina Sodică Govora are de plătit 6 milioane de lei pentru agentul termic şi aburul furnizat, iar Oltchim are o datorie de 3,3 milioane de lei. Oficialii CEZ spun că populaţia îşi plăteşte din ce în ce mai greu datoriile ce au ajuns la aproape 3 milioane de lei.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite