Râmnicu Vâlcea: Consiliul Judeţean dă ultimatum spitalului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Conturile Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Vâlcea vor fi închise la întâi iunie dacă nu se plăteşte datoria către Consiliul Judeţean (CJ).

    SJU Vâlcea are o datorie de 16.900 lei către CJ, sumă care reprezintă o cotă de 50% din banii pe care unitatea sanitară îi obţine din închirierea unor spaţii pentru activităţi comerciale. „CJ e proprietar pe terenul pe care funcţionează spitalul. Am convenit ca din banii obţinuţi din închirierea spaţiilor în care funcţionează nişte chioşcuri să ia spitalul 50% şi CJ 50%", spune Georgeta Sălişte, managerul general al SJU Vâlcea. Suma pe care spitalul o datorează CJ e de 16.900 lei şi sunt fonduri restante şi din anul 2006. „Nu am achitat-o pentru că am avut alte priorităţi. Am avut de plătit furnizorii de servicii şi medicamentele", explică Sălişte. Pe 29 aprilie CJ a blocat conturile unităţii medicale din cauza datoriei. „Pe 30 aprilie CJ ni le-a deblocat pentru că nu puteam să facem nicio plată. Cea mai mare problemă o aveam cu programele naţionale de sănătate unde eram nevoiţi să facem plăţi", precizează Sălişte.

  Somaţiile CJ nu au fost luate în seamă

  CJ a trimis spitalului o nouă somaţie, în care avertizează unitatea medicală că dacă nu achită suma restantă i se închid conturile pe întâi iunie. „S-au trimis 30 de somaţii, dar nu a fost luată niciuna în seamă. Sunt bani de recuperate şi din 2006", spune Ion Stanciu purtătorul de cuvânt al CJ Vâlcea. Tot acesta precizează, că instituţia pe care o reprezintă nu stă în suma restantă, dar e amendată de Curtea de Conturi pentru că nu a încasat veniturile. Inspectorii Curţii de Conturi verifică în fiecare an veniturile şi cheltuielile CJ şi pot aplica sancţiuni atunci cand gasesc nereguli.

 CJ nu vrea spitalele cu datorii

CJ Vâlcea nu va prelua de la 1 iulie 2010, aşa cum prevede programul de descentralizare, nicio unitate medicală cu datorii şi fără fonduri de reparaţii. CJ a informat Ministerul Sănătăţii cu privire la decizia luată. Într-o notă informativă a fost prezentată şi situaţia spitalelor şi s-au solicitat bani pentru renovări.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite