Râmnicu Vâlcea: Codul galben a lăsat taberele şcolare pustii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În taberele şcolare Cozia, Căciulata şi Brădişor nu există niciun elev venit să-şi petreacă vacanţa de vară. Elevii care trebuiau să vină din Iaşi au renunţat la deplasare. În taberele goale, săptămânal, echipe mixte verifică condiţiile de cazare.

În cea de a treia serie de elevi care ar fi trebuit să fie în taberele şcolare Călimăneşti, Căciulata şi Brădişor nu există nici ţipenie de elev. „Seria a început ieri, 28 iunie şi ar fi trebuit să ţină până pe 4 iulie. Din păcate nu avem niciun copil cazat în vreuna din cele trei tabere. Instabilitatea vremii, inundaţiile mari din Nordul ţării şi costul ridicat al transportului, i-a făcut pe copii să se răzgândească. În prima serie am avut elevi din Galaţi, Buzău şi Constanţa, iar în cea de a doua au fost peste 100, în taberele de la Cozia şi Căciulata", a spus Dan Dîrlea, directorul Direcţiei Judeţene pentru Tineret Vâlcea (DJT), în subordinea căreia sunt taberele şcolare.


Apa de la Brădişor, la verificat


Din prima zi de vacanţă, taberele şcolare au fost controlate de echipe mixte. Dr. Lorena Mărgăritescu, de la Direcţia de Sănătate Publică, ne-a spus: „Aceste controale le-am făcut împreună cu cei de la Protecţia Consumatorului, Prefectură, de la Direcţia Danitar Veterinară. În niciuna dintre aceste tabere nu am găsit probleme grave. Doar la Brădişor le-am cerut să ia probe de apă pentru a vedea calitatea acesteia, rezultat pe care îl vom vedea după analizele de laborator", a spus medicul. Elevă în clasa a VII, Elena Ana Uscatu, din Bârlad, ne-a spus: „La Vâlcea aveţi locuri minunate, dar nu uitaţi că suntem în plină criză. Pe mine, părinţii m-au trimis în vacanţă la verişoara mea, la Râmnicu Vâlcea şi aşa au mai făcut mici economii". Seria următoare se anunţă a fi una mai prolifică pentru tabere şi se speră ca acestea să se ocupe la capacitate maximă.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite