Râmnicu Vâlcea: Certificate şi autorizaţii, mai scumpe din 2011

0
Publicat:
Ultima actualizare:

 De săptămâna viitoare, vâlcenii vor plăti mai mult pentru un certificat de urbanism şi o autorizaţie de construire eliberate de Consiliul Judeţean.

  Taxele locale şi tarifele au fost majorate de consilierii judeţeni în ultima şedinţă ordinară. Noile tarife se aplică de la întâi ianuarie 2011. Consiliul Judeţean (CJ) poate majora anual taxele cu până la 20%, dar pentru 2011 acestea s-au mărit cu 10%. „Am hotârât să nu avem majorări de până la 20%, deoarece e criză şi să nu exagerăm", a precizat Ion Cîlea, preşedintele CJ Vâlcea. De săptămâna viitoare, vâlcenii care vor să construiască în oraş pe o suprafaţă de până la 150 de metri pătraţi vor plăti 5,5 lei pentru eliberarea certificatului de urbanism. Cei care vor construcţii de până la 250 de metri pătraţi dau 6,5 lei, iar pentru clădiri, până în 500 de metri se va achita o taxă de 8,5 lei. Pentru construcţii care au între 500 şi 750 de metri, taxa va fi de 11 lei, iar pentru cele care depăşesc 1.000 de metri pătraţi se achită 13,1 lei pe metrul pătrat. În zonele rurale taxa pentru certificatul de urbanism e la jumătatea celei percepute la oraş.


Trei blocuri noi în Râmnic


  În cazul autorizaţiei de construcţie pentru orice clădire care nu e locuinţă, CJ percepe 1% din valoarea autorizată a lucrărilor. „Proiecte noi sunt, dar din cauza crizei au rămas doar pe hârtie. 10 blocuri noi trebuiau construite în Râmnic anul acesta şi la doar trei au început lucrările", a declarat Marius Stătescu, agent imobiliar Realpro. Tot acesta a precizat că singurele tranzacţii imobiliare făcute în 2010 au fost garsonierele şi apartamentele cu două camere, a căror valoare a fost cuprinsă între 40.000 si 45.000 de euro. În cazul construirii de chioşcuri, tonete, cabine, spaţii de expunere situate în spaţii publice, ori amplasarea unor panouri cu reclamă, taxa către CJ va fi de 7,5 lei pentru fiecare metru pătrat ocupat.

14 lei taxă pentru avizarea certificatului de urbanism


 Pentru orice construcţie taxa pentru avizarea certificatului de urbanism şi amenajarea teritoriului eliberată de către primari sau de structura de specialitate din cadrul CJ Vâlcea e de 14 lei. Taxa a fost majorată de consilierii judeţeni cu 10%.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite