Râmnicu Vâlcea: Cercetaşii luptă să „supravieţuiască” în Ţara Loviştei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

350 de temerari şi exploratori din toată ţara se întrec la Cupa Izvoarelor, la poalele Muntelui Tătaru. Cercetaşii fac concursuri de orietare, alpinism, joacă oină, ţurca şi învăţă să vorbească cu surdo-muţii

De azi şi până duminică la polale Muntelui Tătaru, din Boişoara, în Ţara Loviştei, s-au adunat 350 de cercetaşi din 18 centre locale ale Organizaţiei Naţionale Cercetaşii României care participă la reuniunea cercetăşească „Cupa Izvoarelor". Iubitorii muntelui sunt elevi de gimnaziu, liceu dar şi studenţi, cu toţii având vârste între 11 ani şi 21 de ani. Directorul de concurs, Nicolae Almaşi, ne-a spus: „Camparea se va face în corturi, iar toţi participanţi vor veni cu hrană de acasă. Ei vor participa la concursuri de traseu, de orientare, la activităţi culturale şi sportive cu caracter educativ, instructiv şi formativ dar şi la ateliere de prim ajutor, supravieţuire, alpinism, construcţii de camp, radiocomunicaţii. Echipajul care va acumula cel mai bun punctaj, ca în atletism, va intra în posesia Cupei Izvoarelor, trofeul transmisibil fiind câştigat anul trecut de cercetaşii din Suceava".


Expoziţie de fotografii, în munţi


Cercetaşii se întrec practicând jocuri româneşti precum ţurca sau oina sau vor învăţa limbajul mimico-gestual pe care îl folosesc surdo-muţii. „Cercetaşii vor vizita Momorialul Eroilor de la Titeşti, iar pe lângă focul de tabără vor putea urmări, în premieră, filme cu lansarea de anul acesta de la Capul Midia a rachetei la care şi-a adus contribuţia vâlceanul Dumitru Popescu, preşedintele Asociaţiei Româneşti pentru Cosmonautică şi Aeronautică (ARCA)", a mai spus Almaşi. Expoziţiile de fotografii, prezentările făcute de fiecare centru local cercetăşesc, cântecele de voie bună vor întregi atmosfera unei manifestări la care se întâlnesc iubitorii muntelui.


Embleme brodate pentru cercetaşi


La Cupa Izvorelor participă cercetaşi din centrele locale din Iaşi, Arad, Hunedoara, Craiova, Târgu Jiu, Bucureşti, Brăila, Tecuci, Pucioasa, Buşteni, Sibiu, Suceava, Liteni (Suceava), Drăgăşani şi Râmnicu Vâlcea. Preţul de înscriere a fost 20 de lei, şase lei fiind preţul emblemei brodate pe cămaşa fiecărui cercetaş.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite